Ääni kellossa muuttui räjähdysmäisesti: Muistatko, mitä José Mourinho sanoi Tottenhamista vuosia sitten?

© Kuva: Getty Images

José Mourinho nimitettiin varhain keskiviikkoaamuna vain päivää aiemmin Mauricio Pochettinon erottaneen Tottenhamin uudeksi päävalmentajaksi. Portugalilainen valmentajakonkari Mourinho solmi seuraan pitkän, kauden 2022-23 loppuun saakka ulottuvan sopimuksen.

Lisää aiheesta voit lukea täältä.

Nyt Mourinho aloittaa taipaleensa Tottenhamin luotsina siitä huolimatta, että sanoi vielä vuonna 2007 sen olevan käytännössä mahdotonta historiansa takia.

Ennen maaliskuussa 2015 pelattua Englannin liigacupin finaalia Mourinho kertoi Spursin puheenjohtajan Daniel Levyn lähestyneen häntä syyskuussa 2007 ja halunneen Mourinhon seuran uudeksi päävalmentajaksi. Mourinho oli lähtenyt tuolloin ensimmäistä kertaa toisen lontoolaisseuran Chelsean päävalmentajan paikalta ja sopinut sinipaitojen seurajohdon kanssa kirjallisessa sopimuksessa, ettei valmentaisi toista englantilaisseuraa ainakaan kahteen vuoteen.

– En ottanut pestiä Tottenhamissa, koska rakastan Chelsean kannattajia liikaa, Mourinho perusteli vuosia sitten.

Mourinhon mukaan Tottenham yritti jopa tarjota Chelsealle kompensaatiota tuon kahden vuoden pykälän purkamiseksi, jotta Mourinho olisi voinut luotsata Spursia.

Toisen kerran Mourinho valmensi Chelseaa vuosina 2013-15. Vielä tuolloin hän tuntui vannovan eräänlaista uskollisuutta seuralle, mutta nyt ”Special Onen” ääni kellossa on muuttunut räjähdysmäisesti. Tottenham kuuluu Chelsean vihattuihin paikallisvastustajiin, joten ei ihme, jos Frank Lampardin miehistön kannattajat ovat pahoittaneet mielensä keskiviikon jymyuutisesta.

Tottenham isännöi Chelseaa reilun kuukauden päästä joulukuun 22. päivänä. Silloin nähdään, kun Mourinho luotsaa Spursia entistä seuraansa vastaan.