Nykyään Tottenhamin managerina työskentelevä José Mourinho sekä Manchester Cityn manageri Pep Guardiola ovat nähty pitkään vihamiehinä. Keväällä 2010 Mourinho valmensi Interiä, kun Guordiola käski Barcelonaa.

Inter ja Barcelona kohtasivat Mestarien liigan välierien toisessa osassa kymmenen vuotta sitten. Inter oli voittanut ensimmäisen osaottelun kotikentällään, San Sirolla, maalein 3-1.

Toinen osaottelu sai yllättävän käänteen Camp Noulla, kun Interin keskikenttäpelaaja Thiago Motta lensi suihkuun jo ensimmäisen puoliajan puolivälissä lyötyään Barcelonan keskikenttäpelaajaa Sergio Busquetsia. Tilanne oli tässä vaiheessa 0-0, ja Mourinhon Inter oli kiinni finaalipaikassa.

Guardiola kutsui Zlatan Ibrahimovicin luoksensa antaakseen hyökkääjälleen uusia ohjeistuksia, kun Barcelona oli miehen ylivoimalla. Mourinho tuli Guardiolan taakse ja sanoi jotain. Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin, Mourinho paljasti Gazzetta dello Sportin haastattelussa, mitä hän sanoi kollegalleen.

– Kun Busquets kaatui maahan lähes tajuttomana, olin tismalleen meidän vaihtopenkin, heidän vaihtopenkin ja sen kohdan, jossa Motta ajettiin ulos, välissä. Näin, kun Barcelonan vaihtopenkki juhli kuin he olisivat voittaneet.

– Guardiola kutsui Ibrahimovicin luoksensa. Minä vain yksinkertaisesti sanoin hänelle: ”Älä vielä ala juhlimaan, peli ei ole vielä ohi”, Mourinho kertoi.

Eikä ollut. Gerard Pique teki ottelun lopulla Barcelonan 1-0-osuman, mutta Inter selvisi miehen alivoimalla ja selvitti tiensä finaaliin. Finaalissa Inter kaatoi Bayern Münchenin maalein 2-0, ja Mourinho pääsi nostamaan Mestarien liigan pokaalin ilmaan toista kertaa urallaan.

– Se on urani uskomattomin voitto. Me emme hävinneet 0-1, vaan voitimme 3-2 mielettömissä olosuhteissa, Mourinho ylisti viitaten kaksiosaiseen ottelupariin.