Chelsean ex-puolustaja nimesi suurimman ongelman José Mourinhon valmentamistavassa: ”Hänen on vain hyväksyttävä se”

© Kuva: Getty Images

Chelsean ja Real Madridin entinen huippupuolustaja Ricardo Carvalho luottaa yhä José Mourinhon kykyihin tuoda joukkueellensa tuloksia lajin korkeimmalla tasolla, mutta on varoittanut entistä valmentajaansa pelin muuttuneista voimasuhteista.

Mourinho on nauttinut menestyksekkäästä manageriurasta Euroopan kovimmalla tasolla jo useiden vuosien ajan. Hän johdatti FC Porton Mestarien liigan voittoon vuonna 2004, jonka jälkeen Chelsea nappasi hänet uuden aikansa tuoreeksi keulakuvaksi.

Chelsea voitti kaksi peräkkäistä Valioliigan mestaruutta portugalilaisluotsin alaisuudessa, jonka jälkeen Mourinho jatkoi pokaalien voittamista Internazionalessa ja Real Madridissa ennen paluuta Stamford Bridgelle vuonna 2013.

57-vuotias onnistui voittamaan Valioliigan mestaruuden kolmatta kertaa lontoolaisseuran peräsimessä, jonka jälkeen hän korvasi Louis van Gaalin Manchester Unitedin managerina. Manchesterilaisseura voitti Community Shieldin, Englannin Liigacupin ja Eurooppa-liigan mestaruuden Mourinhon debyyttikauden aikana, mutta joulukuussa 2019 hänet potkittiin seurasta pihalle.

Ricardo Carvalho pelasi José Mourinhon alaisuudessa sekä Chelseassa että Real Madridissa. Kuva: Getty Images

Mourinho löytää itsensä nyt Tottenhamin peräsimestä, missä hänen ”vanhanaikaisia” metodeja ja pelitapojaan ollaan jälleen kerran kyseenalaistettu asiantuntijoiden ja toimittajien toimesta.

Carvalhon mukaan Mourinhon suurin ongelma modernin jalkapallon keskellä on ollut hyväksyä pelaajien kasvanut auktoriteetti ja valta pukuhuoneen sisällä, mutta luottaa yhä mestarivalmentajan kykyihin tuoda seuralleen pokaaleja.

– Ei, en usko että hän on menettänyt ominaisuuksiaan millään tavalla, Carvalho kertoi Daily Mailin haastattelussa.

– Minusta jalkapallo on vain hyvin erilaista kuin ennen. Pelaajat ovat muuttuneet ja heillä on enemmän valtaa. Pelaajat ovat muuttaneet toimintatapojaan ja Mourinhon on vain hyväksyttävä se.

– Joskus, suurin ongelma syntyy siitä, kun pelaajat eivät hyväksy sitä minkälainen persoona hän on. Hän on sellainen kun hän on, koska hän haluaa saavuttaa ja voittaa pokaaleja.

– Myös pelaajien on hyväksyttävä Mourinhon tapa toimia. Uskon, että hän tietää paremman päälle. Hän on ollut menestyksekäs joka vuosi. Kyse on aluksi vain ajasta. Hän saa lopulta aikaa tuloksia.