José Mourinho ei halua kaikkea kunniaa Tottenham-kaksikon virittämisestä – ohjasi kehut rehdisti toiseenkin suuntaan

© Kuva: Getty Images

Tottenham-manageri José Mourinho kiittää edeltäjäänsä Mauricio Pochettinoa siitä, miten vankan yhteyden hän onnistui muodostamaan Harry Kanen ja Heung-Min Sonin välille ennen saapumistaan joukkueen peräsimeen.

Tottenhamin hyökkääjäkaksikko tehtaili jälleen yhden ratkaisevan maalin, kun Son puski pallon Nick Popen selän taakse Kanen syötöstä maanantain 1-0-voitossa Burnleya vastaan (lue lisää).

Chelsean entiset tähtipelaajat Frank Lampard ja Didier Drogba muodostavat Valioliiga-historian ainoan duon, joka on luonut keskenään enemmän maaleja kuin Son ja Kane yhdessä.

Heung-Min Son ja Harry Kane ovat Valioliigan tehokkain parivaljakko tällä hetkellä. Kuva: Getty Images

– Heidän yhteysymmärryksensä on peräisin Mauricio [Pochettinon] aikakaudelta, Mourinho huomautti kommentoidessaan Kanen ja Sonin häikäisevää yhteispeliä ottelun jälkeen Turf Moorilla.

– En halua kaikkea kunniaa itselleni; aiomme jakaa sen yhdessä Mauricion kanssa, 57-vuotias jatkoi.

Son on tehnyt tällä kaudella jo kahdeksan maalia Valioliigassa ja johtaa sarjan maalipörssiä. Kane on sen sijaan napsinut Valioliigassa saman verran maalisyöttöjä – enemmän kuin kukaan muu pelaaja.

LUE MYÖS: José Mourinho ”tuntee surua” valitessaan kokoonpanoja – käytettävissä yksinkertaisesti liikaa huippuja?

Tottenham nousi Burnley-voittonsa myötä sarjataulukon viidennelle sijalle kuuden ottelun jälkeen. Pohjoislontoolaiset ovat tehneet tällä kaudella enemmän maaleja (16) kuin mikään muu joukkue. Sillä on tällä hetkellä myös sarjan paras maaliero (+8).