Burnley isännöi Tottenhamia maanantai-illan myöhäisottelussa Turf Moorilla. Vaikka Spurs toki oli ennakkosuosikki, kantoi kumpikin joukkue peliin lähdettäessä raskaita tilastoja. Paremmin omia haamujaan hätisteli vierasjoukkue, ja vei pinnat lukemin 0-1.

2 - Tottenham have kept just two clean sheets in their last 28 Premier League away games, both in goalless draws last season against relegated sides Bournemouth and Watford. Porous.

5 - Burnley are winless in their last five Premier League games (D1 L4), and have lost each of their last two at Turf Moor. Shaky.

Otteluun tuli heti ensimmäisen kympin jälkeen pitkähkö tauko, kun Ashley Barnes ja Toby Alderweireld törmäsivät pallontavoittelutilanteessa. Spurs-topparia paikkailtiin kentän pinnassa, ja tämä palasi peliin pää tukevassa paketissa.

Barnes pamautti pallon vastustamattomasti ohi Hugo Llorisin 20 minuutin pelin jälkeen, oltuaan kuitenkin selkeässä paitsioasemassa.

Nick Pope tarjoili Spursille vapaan maalipaikan pian Barnesin tilanteen jälkeen. Maajoukkuevahti kuljetti pallon maaliltaan oikealle, ulos boksista. Avaus maata pitkin kuitenkin suoraan Son Heung-Minin jalkaan. Clarets-kenttäpelaajat ehtivät viime hetkellä hätiin.

Puolen tunnin vaiheilla peli alkoi näyttää odotetun kaltaiselta; Tottenham piti palloa ja hieroi hyökkäyksiä, Burnley pyrki harvakseltaan pitkien pallojen kautta vastaiskuihin. Tämäkin muuttui vielä ennen taukoa; isännät neuloivat keskikenttää auki muutamaan otteeseen näyttävilläkin syöttöketjuilla. Puoliaika koitti lopulta maalittomassa tilanteessa, jossa Burnley oli tilastollisesti aavistuksen niskan päällä.

Voimasuhteet pysyivät pitkälle toista jaksoa samanlaisina kuin alussa.

70. minuutilla Burnley oli iskemässä johtomaalia kulmapotkusta, mutta Harry Kane siivosi Llorisin jo ohittaneen pallon veräjältä.

76. minuutilla Son teki kaiken kotijoukkueen taistelun turhaksi, puskemalla maalin. Kulmapotku leijaili Kanen päähän, joka jatkoi sen korealaiselle, tämä ohitti Popen, 0-1.

B/R Football

@brfootball
Son and Kane combine for their 29th Premier League goal 🤝

Only Drogba and Lampard have combined for more in Premier League history.

Maalin jälkeen Spurs onnistui tappamaan peliä riittävästi, viedäkseen kolme pistettä mukaansa.