José Mourinho: Tottenhamia ei voi vielä verrata Real Madridiin – ”Minun on oltava rehellinen”

© Kuva: Getty Images

José Mourinhon mukaan maaleilla mässäilevä Tottenham ei vielä ole samalla tasolla, kuin hänen ennätyksiä rikkonut Real Madrid -joukkueensa kahdeksan vuoden takaa.

Cristiano Ronaldon miehittämä Los Blancos teki kaudella 2011-12 peräti 121 sarjamaalia, kun Real murskasi tiensä La Ligan mestaruuteen jopa 100 pisteen voimin. Tottenham on tehnyt tällä kaudella jo 31 maalia sen viimeiseen yhdeksään otteluunsa kaikki kilpailut mukaan lukien, minkä vuoksi vertailuilta ei olla vältytty.

Mourinho on vakuuttunut joukkueensa tehokkaasta hyökkäyspelaamisesta, jota seästävät yhteensä 19 kertaa keskenään osuneet Harry Kane ja Heung-min Son. Haasteet kentän toisessa päässä vaativat Tottenhamissa kuitenkin korjaamista.

Cristiano Ronaldo teki José Mourinhon alaisuudessa häikäisevät 46 maalia 38 sarjaotteluun kaudella 2011-12. Kuva: Getty Images

Pohjoislontoolaisten puolustusongelmat korostuivat viime viikon 3-3-tasapelissä West Hamia vastaan, kun Tottenhamin komea johtoasema valui sormien välistä hukkaan pelin viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Mourinhon Real Madrid päästi kaudella 2011-12 vain 32 maalia.

– Real Madridissa minulla oli ilmiömäisiä, ilmiömäisiä pelaajia ja me onnistuimme rakentamaan joukkueen tietyllä tapaa, Mourinho sanoi lehdistölle Tottenhamin maanantaisen Burnley-ottelun alla.

– Minun on oltava rehellinen ja sanottava, että meillä on paljon laadukkaita hyökkääviä pelaajia täällä. Meidän on kuitenkin löydettävä tasapaino joukkueessa, koska joukkueemme tarvitsee vakautta alakertaan tunteakseen itsensä vahvaksi, itsevarmaksi ja kilpakykyiseksi. Joten meidän on löydettävä se tasapaino.

– Se on koko joukkueen vastuulla, ei vain yksilöiden. Meidän on pystyttävä pelaamaan näillä hyökkäävillä pelaajilla ja saatava koko joukkue puolustamaan organisoidusti. Totta kai, tiettyjen yksityiskohtien kanssa meidän on petrattava juurikin kentän alapäässä.

Lähde: Sky Sports


PÄIVÄN VIHJE: MANCHESTER UNITED – LEICESTER

Leicesterin loppukauden ohjelma on hurja! Onko Kelechi Iheanachosta Manchester Unitedin kaatajaksi?