Tässä José Mourinhon unelma-avaus Englannin maajoukkueelle – jätti kaksi entistä suojattiaan ulos

© Kuva: Getty Images

Kolminkertainen Valioliiga-mestari José Mourinho on nimennyt oman unelma-avauksensa Englannille EM-kisojen avauspeliin Kroatiaa vastaan.

Mourinho on valmentanut Englannissa Chelseaa, Manchester Unitedia ja viimeksi Tottenhamia, josta hän sai kenkää huhtikuussa. Ensi kaudella hän vaikuttaa Italiassa AS Romassa.

Englannin joukkueessa pelaa myös joitain Mourinhon entisiä suojatteja, mutta kaikille heille hän ei löytänyt unelma-avauksestaan paikkaa, kuten Manchester Unitedin Marcus Rashfordille ja Luke Shaw’lle. Tolppien väliin hän laittaisi kuitenkin Unitedin Dean Hendersonin.

– Olen Hendersonin fani. Hän oli lapsi, kun olin Unitedissa, ja kerron tämän tarinan, koska se kertoo hänen luonteestaan, sanoi Mourinho talkSPORTin haastattelussa.

– Hän tuli toimistooni kysymään lainasiirtoa ja hän meni Shrewsburyyn, mutta tämä poika sanoi minulle silloin: ”Kun tulen takaisin, haluan olla ykkösvahti”. Katsoimme toisiamme, koska meillä oli [David] de Gea, eikä tämä poika ollut ikinä pelannut otteluakaan, mutta hän on kehittynyt uskomattoman paljon.

– Kaikki hänen lainasiirtonsa olivat todella menestyksekkäitä. Minusta United teki uskomatonta työtä niin itsensä kuin hänen puolesta niitä järjestäessään. Hänellä on sellaista ylimielisyyttä, luottoa ja uskoa, joita uskon Englannin maalivahdin tarvitsevan.

Harry Maguire olisi ilman nilkkavammaansa Mourinhon unelmakentällisessä. Jos Maguire ei pelaa, Mourinho laittaisi neljän puolustajan linjassa toppareiksi John Stonesin ja Tyrone Mingsin.

Conor Coady on selkeästi kolmen linjassa pelaava puolustaja. Brightonin poika (Ben White) on hyvä pelaaja, mutta hän on vasta tullut maajoukkueeseen, joten ei olisi järkeä laittaa häntä suoraan sisään.

– Mingsillä on hyviä johtajaominaisuuksia, hän on aggressiivinen, hänellä on hyvä luonne. Stones osaa käsitellä tiloja todella nopeasti.

– Oikeista laitapakeista voisi heittää kolikkoa, mutta ottaisin Kyle Walkerin, koska tarvitaan nopeutta, hieman kokemusta. Hän sulkee tilat keskempänä ehkä hieman paremmin kuin Reece James ja Kieran Trippier.

– Vasemmaksi laitapakiksi laittaisin [Ben] Chilwellin. En miettisi sitä edes kahta kertaa. Ottaisin Chilwellin.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Chilwell on tehnyt suuren vaikutuksen Mourinhoon. Kuva: Getty Images

– Tiedän, että hän pelaa normaalisti Chelseassa viiden linjassa, mutta hän on älykäs, hän peittää tiloja ja diagonaalisyöttöjä keskelle todella hyvin, hän on vaarallinen hyökkäyssuuntaan, hän on hyvä pääpalloissa ja erikoistilanteissa, hän osaa puolustaa hyvin Kroatian mahdollista pitkää rakentelua vastaan.

– Luke Shaw’lla on ollut hyvä kausi, ja hän on selkeästi kehittynyt henkisessä ja ammattimaisessa mielessä, mutta Chilwell tarjoaa jotain enemmän, etenkin pallollisena ja siinä, miten hän ajattelee. Hän on todella rauhallinen paineen alla. Pidän Chilwellistä paljon.

Mourinho pitää paljon myös teinisensaatio Jude Bellinghamista, mutta avauspeliin hän laittaisi Declan Ricen aisapariksi keskikentälle Kalvin Phillipsin.

– Jude Bellingham olisi täydellinen pelaamaan Declan Ricen kanssa, mutta ehkä tähän ensimmäiseen peliin laittaisin Kalvin Phillipsin ja Ricen.

– Tästä minulla saattaa nousta epäilyksiä, koska Bellingham on täydellinen pelaaja Ricen kaltaisen pelaajan vierelle toiseksi keskikenttäpelaajaksi.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Bellingham, 17, on nuorin pelaaja Englannin kisajoukkueessa. Kuva: Getty Images

Mourinhon mukaan Englannin hyökkäyspäässä on kaksi pelaajaa, joiden paikka avauksessa on itsestäänselvyys.

– Harry Kane on koskematon, Jack Grealish on koskematon. Ja Grealishin paras paikka on vasemmalta sisään leikkaava laituri. Minusta Marcus Rashford voi pelata ainoastaan siellä (vasemmalla laidalla). Hän on täysin hukassa, kun hän pelaa oikealla.

– Hän on dynaaminen, mutta oikealla hän on täysin rikki. Hän on todella hyvä hyökkäämään tiloihin vasemmalla laidalla. Mutta Grealish on minusta hämmästyttävä pelaaja. Se, mitä hän luo ja hänen luonteensa… ”Antakaa minulle pallo”. Minulle tulee hänestä vähän Luís Figo mieleen.

– Laittaisin Grealishin vasemmalle, Mason Mountin kymppipaikalle ja koska tykkään sisälle leikkaavista laitureista, laittaisin Phil Fodenin oikealle.

– Peluuttaisin Fodenia, Mountia ja Grealishiä. Siksi laittaisin Phillipsin ja Ricen heidän taakseen. Mount on valtavan älykäs jalkapalloilija.

Englanti ja Kroatia kohtaavat sunnuntaina kello 16.00 alkavassa ottelussa. Samassa lohkossa pelaavat myös Skotlanti ja Tšekki.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!