Harva osasi odottaa sellaista jännitysnäytelmää, jonka Liverpool ja Arsenal pistivät keskiviikkona pystyyn Anfieldilla liigacupin neljännellä kierroksella (lue otteluraportti).

Liverpoolin Divock Origin 94. minuutilla iskemä 5-5-tasoitusmaali vei ottelun rangaistuspotkukilpailuun, jossa ainoa epäonnistuja oli Arsenalin Dani Ceballos.

Hänen vetonsa pysäytti 20-vuotias irlantilaistorjuja Caoimhin Kelleher, joka pelasi vasta toisen ottelunsa Liverpoolin maalilla. Keskiviikkona moni muukin nuorukainen pääsi näyttämään taitojaan ja loistamaan. Liverpoolin avauskokoonpanon keski-ikä oli 23,4 vuotta ja Arsenalin tasan 24. Kaikkiaan kentällä kävi kymmenen 20-vuotiasta tai nuorempaa pelaajaa.

Katsojia viihdyttäneessä pelissä oli varmasti myös paljon asioita, joita managerit tuskailevat myöhemmin, mutta Liverpoolin käskyttäjä Jürgen Klopp myönsi pelin jälkeen, että hänkin vain nautti täysin rinnoin ilotulituksesta.

– Nautin pitkälti jokaikisestä sekunnista, sanoi Klopp BBC:n mukaan.

– Olin niin iloinen nuorten puolesta, sillä he muistavat ensimmäisen iltansa Anfieldilla loppuelämänsä ajan. He tekivät tästä lopulta todella erityisen illan. Kaikki paikalle saapuneet näkivät 19 maalia, jos rangaistuspotkut lasketaan. Se on aika erityistä.

– Kerrassaan täydellistä. Ehkä minun pitäisi managerina ajatella tai huolehtia enemmän päästämiämme maaleja, mutta minua ei suoraan sanottuna voisi vähempää kiinnostaa. Minua ei voisi kiinnostaa vähempää tänään.

Yksi Liverpoolin nuorista onnistujista oli 18-vuotias keskikenttäpelaaja Curtis Jones, joka tuli vaihdosta sisään, syötti yhden maalin ja ampui joukkueensa viimeisen rangaistuspotkun sisään.

– Anfieldilla pelaaminen on ollut aina unelmani, sillä olen paikallinen jätkä.

– Olin rauhallinen, valitsin paikkani ja minun onnekseni ratkaiseva rangaistuspotku meni sisään.

– Tämä on vasta alkua. Olen vain nuori jätkä ja minulla on yhä pitkä matka edessä. Tartun jokaiseen mahdollisuuteen kaksin käsin.

Kloppin mukaan Jonesin ei ollut edes alunperin tarkoitus vetää joukkueen viidettä pilkkua.

– Se ei ollut lopulta minun päätökseni, että hän laukoo viimeisen pilkun. Origi oli viimeinen vetäjä, kun minä katsoin listaa, joten he muuttivat sen.