Liverpool ja Benfica pelasivat keskiviikkona 3-3-tasapelin Anfieldilla. Otteluparin avausosa oli päättynyt Liverpoolin 3-1-vierasvoittoon, joten joukkue selvitti tiensä Mestarien liigan välieriin yhteismaalein 6-4.

Liverpool lepuutti ykkösmiehistöään toisessa osaottelussa. Jürgen Klopp oli tehnyt peräti seitsemän muutosta avauskokoonpanoon sitten viime viikonlopun Manchester City -ottelun.

Se ei kuitenkaan menoa haitannut. Ibrahima Konaté puski kulmapotkutilanteesta Liverpoolin johtoon jo 20. peliminuutin kohdalla. Benfica nousi avausjaksolla tasoihin, mutta Roberto Firmino iski toisen puolikkaan alkuun kaki maalia ja sinetöi otteluparin.

Tämän jälkeen Liverpool nosti jalkaa kaasulta ja Benfica teki vielä kaksi maalia. Roman Yaremchuk tasoitti ja Darwin Núñez toi vieraat tasoihin. Sen lähemmäs Liverpool ei enää portugalilaisvieraitaan päästänyt.

Klopp oli ottelun jälkeen harmissaan siitä, että hänen joukkueensa pelasi jokseenkin lepsusti. Samalla hän kuitenkin muistutti, että jatkoa ajatellen on ihan se ja sama, millä tavalla jatkopaikka on irronnut.

– Tämä on päivä, jolloin pääsemme Mestarien liigan välieriin, enkä ole tyytyväinen [peliesitykseen], Klopp sanoi BT Sportille.

– Se ei ollut aivan sitä, mitä halusimme. Mutta se ei todellakaan ole tärkeää, koska jos olisimme pelanneet kauden parhaan pelin tänä iltana, se ei olisi tehnyt finaaliin pääsystä todennäköisempää. Olemme selvinneet jatkoon, ja se on ainoa asia, jolla on väliä. Olen todella iloinen [välieräpaikasta].

Liverpool kohtaa välierissä kilpailun yllättäjäjoukkue Villarrealin. Klopp tiedostaa, että tulevaa vastustajaa ei sovi aliarvioida.

– Villarreal on voittanut Juventuksen ja Bayern Münchenin, joten he ansaitsevat olla Mestarien liigan välierissä, Klopp sanoo.

Unai Emery [Villarrealin päävalmentaja] on cup-kilpailujen kuningas. Se on uskomatonta, mitä hän tekee.

Mestarien liigan välierät potkaistaan käyntiin 27. huhtikuuta. Liverpool pelaa ensimmäisen osaottelunsa kotikentällään, ja toinen osa pelataan toukokuun 3. päivä Villarrealin kotistadionilla.