Viisi mielenkiintoisinta tilastofaktaa lauantain valioliigapelien yhteydestä: Chelsea-maalivahdilla sarjan huonoin torjuntaprosentti

© Kuva: Getty Images

Valioliigassa pelattiin lauantaina kahdeksan ottelua, joiden yhteydestä on jälleen löydetty toinen toistaan mielenkiintoisimpia tilastoja.

Nostimme niistä viisi esiin.

1. Watford tarvitsee uuden rangaistuspotkuspesialistin?

Watford ja Tottenham pelasivat 0-0-tasapelin. Loistava sauma maalintekoon oli Watford-kapteeni Troy Deeneyllä, joka epäonnistui rangaistuspotkussa 70. minuutilla.

Deeney on epäonnistunut nyt kolmesti kuudesta edellisestä Valioliigassa laukomastaan rangaistuspotkusta. 13 ensimmäisestä yrityksestään hän epäonnistui vain kerran.

2. Arsenalin suosikkiaika kotipeleille?

Arsenal ei ole Valioliigassa hävinnyt lauantaina Suomen aikaan klo 17:00 pelattua kotiottelua sitten elokuun 2013. Tuolloin Aston Villa vei pisteet 3-1-lukemin, mutta tuon jälkeen joukkue on kyseisestä lähtökohdasta voittanut 20 kertaa ja pelannut viidesti tasan, eilinen Sheffield United tasapeli mukaan lukien.

3. Pukki party

Viime kauden alun jälkeen yksikään pelaaja ei ole tehnyt Englannin korkeimmilla sarjatasoilla enemmän maaleja kuin 39 kertaa osunut Teemu Pukki. Huuhkajat-kärki on eilisen voitto-osumansa myötä tehnyt kyseisellä ajanjaksolla 39 maalia. Saman lukema on myös Ipswichin James Norwoodilla.

4. Raúl Jiménez pysäyttämättömällä päällä

Raúl Jimenez nousi Wolverhamptonin sankariksi, kun joukkue voitti West Hamin vieraissa 3-2-lukemin. Meksikolaishyökkääjä teki kaksi maalia, joiden myötä hän on tehnyt tällä kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien 17 osumaa ja antanut yhdeksän maaliin johtanutta syöttöä. Kukaan muu valioliigapelaaja ei ole ollut suoraan mukana yhtä monessa maalissa.

5. Chelsealla orastava maalivahti ongelma?

Tilastot eivät todellakaan kerro kaikkea tai koko totuutta, mutta monissa asioissa ne antavat suuntaa. Tämä ei ole hyvä uutinen Chelsean Kepa Arrizabalagalle, jolla on tällä hetkellä koko Valioliigan huonoin torjuntaprosentti 55,4. Eilen pallon hänen selkänsä taakse laittoi Newcastlen Isaac Hayden, jonka lisäajalla syntynyt 1-0-maali ratkaisi ottelun Harakoille.

Lähteet: OptaTransfermarkt