Valioliigan toinen kierros pyörähtää käyntiin tänään, lauantaina.

Ensimmäisellä kierroksella ei tasapelejä nähty. Täyden pistepotin nappasivat Arsenal, Leicester, Chelsea, Newcastle, Wolverhampton, Liverpool, Everton ja Crystal Palace.

Nollakerhossa ovat yhä Leeds, Tottenham, Southampton, Brighton, West Ham, Sheffield United, Fulham ja West Bromwich sekä Aston Villa, Manchester City, Manchester United ja Burnley, jotka pelaavat avausottelunsa vasta nyt.

Olemme nostaneet tähän ennakkoon muutaman ottelun, joita kannattaa seurata erityisellä mielenkiinnolla.

Manchester United – Crystal Palace

Lauantaina kello 19.30, V Sport Jalkapallo & Viaplay

Manchester United sai viime kauden europelikiireidensä takia viikon enemmän lepoaikaa tämän sesongin alla, mutta Ole Gunnar Solskjærin suojatit pääsevät viimein tositoimiin, kun Old Traffordilla vastaan asettuu Roy Hodgsonin luotsaama Crystal Palace.

Unitedilla on ollut toistaiseksi turhauttava siirtoikkuna. Haaviin on tarttunut vain keskikenttäpelaaja Donny van de Beek Ajaxista, mutta kannattajat ovat odottaneet turhaan päivityksiä Jadon Sanchon kaltaisista nimistä. Siirtoikkunaa on kuitenkin vielä jäljellä, ja huhut käyvät kuumana.

Palacella taas on ollut toistaiseksi varsin kelvollinen siirtoikkuna. Eberechi Eze houkuteltiin Queens Park Rangersista Selhurst Parkille ja Michy Batshuayi lainattiin Chelseasta jo toistamiseen tukemaan hyökkäystä. Palace hankki myös puolustajalupaus Nathan Fergusonin West Bromwich Albionista, mutta polvivamma pitää nuorukaisen vielä toistaiseksi poissa vahvuudesta.

Viime kaudella Crystal Palace juhli Old Traffordilla. Kuva: Getty Images

Unitedilla on ottelun alla vain hieman loukkaantumishuolia. Paul Pogba ja Mason Greenwood ovat Solskjærin käytettävissä saatuaan negatiiviset tulokset koronatestistä. Axel Tuanzebe ja Phil Jones ovat kuitenkin varmuudella sivussa, ja varamaalivahti Sergio Romero on henkilökohtaisista syistä kokoonpanon ulkopuolella.

Palacen sairastuvalla on huomattavasti enemmän väkeä. Puolustuksesta puuttuvat Fergusonin lisäksi Gary Cahill, James Tomkins ja Patrick van Aanholt. Toppari Mamadou Sakho sai kauden ensimmäiset minuuttinsa aiemmin tällä viikolla liigacupissa pelaten puoli tuntia Bournemouthia vastaan. Christian Benteken, Connor Wickhamin ja Jaïro Riedewaldin pelaaminen on vielä epävarmaa.

Unitedin kannattajat odottavat mielenkiinnolla, kuka pelaa tänään tolppien välissä – monivuotinen ykkösvahti David de Gea vai nuori haastaja Dean Henderson, joka vakuutti kahdella viime kaudella lainapestillään Sheffield Unitedissa.

Palace voitti kehutun Southamptonin avauskierroksella 1-0, mutta United lähtee suurena ennakkosuosikkina illan otteluun. Manchesterilaiset päättivät viime sarjakauden 14 ottelun tappiottomaan putkeen.

Chelsea – Liverpool

Sunnuntaina kello 18.30, V Sport Jalkapallo & Viaplay

Kierroksen kiistatta isoin ottelu käydään Stamford Bridgellä, kun siirtomarkkinoilla hurjastellut Chelsea isännöi hallitsevaa mestaria Liverpoolia.

Muut seurat ovat katselleet kateellisena vierestä, kun Chelsea on mällännyt uusiin hankintoihin yli 200 miljoonaa euroa. Frank Lampardin luotsaama lontoolaisryhmä on vahvistunut Kai Havertzilla, Timo Wernerillä, Ben Chilwellillä, Hakim Ziyechillä ja Thiago Silvalla. Chelsea nappasi myös Malang Sarrin, jonka sopimus OGC Nicessä päättyi viime kauteen, mutta topparilupaukselle etsitään lainaseuraa täksi kaudeksi.

Liverpool on täydentänyt pelaajistoaan kahdella täsmähankinnalla, mutta lehtitietojen mukaan etenkin hyökkäyspäähän kaivataan vielä uutta verta. Konstantinos Tsimikas hankittiin Olympiakosista vahvistamaan puolustusta ja viime kauden triplamestari Thiago Alcântara saapui Bayern Münchenistä pyörittämään peliä.

Mohamed Salah (vas.) teki ensimmäisellä kierroksella hattutempun Leedsin verkkoon. Kuva: Getty Images

Avausmaaliaan jahtaava Werner sai jalkaansa tällin viime kierroksella Brightonia vastaan, mutta saksalaishyökkääjän pitäisi olla pelikunnossa. Uudet hankinnat Silva, Chilwell ja Ziyech ovat vielä sivussa pelikunnon puutteen ja loukkaantumisten takia, eikä Christian Pulišić ole ehtinyt toipua reisivammastaan. Avauskierroksen pelikiellon takia huilannut Mateo Kovačić on jälleen ehdolla sinipaitojen keskikentälle.

Liverpoolin managerilla Jürgen Kloppilla on käytössään pitkälti sama nippu kuin viime viikonloppuna. Tsimikas ja Xherdan Shaqiri ovat yhä puolikuntoisia ja Alex Oxlade-Chamberlain parantelee vielä polvivammaansa. Nähtäväksi jää, onko perjantaina seuraan saapunut Thiago mukana jo Stamford Bridgellä.

Viime kaudella Liverpool vei Valioliigassa molemmat keskinäiset ottelut Chelseaa vastaan ja voitti lontoolaiset myös UEFA Super Cupissa, mutta FA Cupin viidennellä kierroksella Chelsea oli Liverpoolia vahvempi maalein 2-0.

Kummatkin voittivat avauskierroksella oman ottelunsa, mutta sekä Liverpoolin että Chelsean suoritukset jättivät kysymysmerkkejä ilmaan. Leeds laittoi Liverpoolin tiukoille hallitsevan mestarin 4-3-voittoon päättyneessä pelissä ja Chelsea kaatoi Brightonin vieraissa 3-1, mutta varsin vaatimattomalla esityksellä.

Wolverhampton – Manchester City

Maanantaina kello 22.15, V Sport Jalkapallo & Viaplay

Manchester City lähtee nuolemaan viime kauden haavojaan Wolvesin vieraaksi.

City lähti viime kauteen isoin odotuksin, eikä pelkkä liigacupin mestaruus varmastikaan tyydyttänyt manchesterilaisten joukkuetta tai seurajohtoa. Valioliigassa City sijoittui toiseksi jääden 18 pistettä Liverpoolin taakse, ja Mestarien liigassa noutaja tuli puolivälierässä Lyonia vastaan.

Manchester City on jälleen yksi Valioliigan suurista voittajasuosikeista, mutta sen urakka alkaa vaikealla vierailulla Molineux’lle.

Wolverhampton on tullut pääsarjaan palattuaan kahdella viime kaudella seitsemänneksi ja kerännyt kehuja niin asiantuntijoilta kuin vastustajiltakin. Nuno Espírito Santon luotsaama Susilauma on yksi sarjan parhaiten valmennetuista joukkueista, jolta voidaan odottaa urotekoja myös tällä kaudella.

Wolvesin joukkueessa ei ole tapahtunut paljon muutoksia, mutta lehtitietojen mukaan lisää on odotettavissa. Luottopakki Matt Doherty myytiin Tottenhamiin, ja hänelle saatetaan etsiä vielä korvaaja. Lisäksi Wanderersissa saattaa tapahtua siirtoliikennettä myös toiseen suuntaan.

Wolverhampton oli viime kaudella inhottava vastustaja Manchester Citylle. Kuva: Getty Images

Avauskierroksella oikeana wing-backina nähtiin voimapesä Adama Traoré, joka viskoi vastustajia tieltään hyökkäyssuuntaan edetessään, mutta espanjalaislaiturin puolustuspelaaminen oli korkeintaan kohtalaista. Puolustuksen vasemmalla laidalla pelasi Lyonista hankittu Fernando Marçal, joka jätti mainion ensivaikutelman itsestään.

Vaihtopenkillä istui Wolvesin seurahistorian ennätyshankinta Fábio Silva, josta Porto kuittasi muhkean 40 miljoonan euron siirtokorvauksen. Torstaina nuori portugalilaishyökkääjä urakoi täydet minuutit liigacupin tappiossa Stokea vastaan, muttei saanut vielä maalitiliään auki. Silva, 18, on mättänyt maaleja nuorten maajoukkueissa, mutta miesten edustuspeleissä hänen näyttönsä ovat vähäiset. Hän debytoi Porton ykkösmiehistössä viime kaudella ja pelasi 21 ottelua, joissa hän teki yhteensä kolme maalia ja syötti kaksi.

Silvalla on joka tapauksessa pitkä matka Wolverhamptonin ykköshyökkääjäksi, sillä Raúl Jiménez näytti avauskierroksen 2-0-voitossa Sheffield Unitedia vastaan, miksi hän on yksi Euroopan kuumimmista hyökkääjistä tällä hetkellä. Meksikolaiskärki taituroi upean volleyn Bladesin verkkoon ja oli palloon päästessään jatkuva riesa vastustajan puolustukselle.

Manchester Cityn siirtovihkoon on kirjattu nimekkäitä pelaajia niin saapuneiden kuin lähteneiden listalle. Seuralegenda David Silva suuntasi sopimuksensa päätyttyä Real Sociedadiin, Leroy Sané myytiin Bayern Müncheniin ja varavahti Claudio Bravo lähti Real Betisiin. Tilalle on hankittu Nathan Aké Bournemouthista ja Ferran Torres Valenciasta.

Pep Guardiolan miehistö on ennakkosuosikki lähes jokaiseen otteluunsa lähtiessä, eikä maanantain koitos ole poikkeus, vaikka vastustaja on vaikeammasta päästä. Viime kaudella Wolves oli kuitenkin vahvempi molemmissa keskinäisissä otteluissa yhteismaalein 5-2. Jälkimmäisessä kohtaamisessa Wanderers paineli viimeisen kymmenminuuttisen aikana tappioasemasta 3-2-voittoon.

Wolverhamptonin lääkintäjoukoilla on ollut leppoisa lähtö kauteen, sillä sairastuvalla on vain polvensa loukannut pitkäaikaispotilas Jonny Otto. Manchester Citynkään tilanteessa ei ole liiemmin valittamista. Polvivaivainen ykköshyökkääjä Sergio Agüero on sivussa vielä viikkojen ajan, mutta Cityn joukkueesta löytyy ratkaisukykyisiä pelaajia jonoksi asti. Riyad Mahrez ja Bernardo Silva ovat todennäköisesti Guardiolan käytettävissä, mutta Aymeric Laporte on vasta palannut harjoituksiin, eikä ole vielä pelikunnossa.

Valioliigan toinen kierros

Lauantai 19.9.

14.30 Everton – West Bromwich
17.00 Leeds – Fulham
19.30 Manchester United* – Crystal Palace
22.00 Arsenal – West Ham

Sunnuntai 20.9.

14.00 Southampton – Tottenham
16.00 Newcastle – Brighton
18.30 Chelsea – Liverpool
21.00 Leicester – Burnley*

Maanantai 21.9.

20.00 Aston Villa* – Sheffield United
22.15 Wolverhampton – Manchester City*

* = Manchester United, Burnley, Aston Villa ja Manchester City pelaavat vasta ensimmäiset ottelunsa.

Lähteet: BBC, Transfermarkt, Premier Injuries