Chelsean puolustaja muistaa vuosien takaisen hetken, jolloin José Mourinho läväytti tiskiin suorat sanat – ”Se shokeerasi minut”

© Kuva: Getty Images

Paluu vuoteen 2014. Tuolloin managerisuuruus José Mourinho, joka luotsaa nykyisin Tottenhamia, hankki 19-vuotiaan Kurt Zouman Chelseaan ranskalaisesta Saint-Etiennesta.

Tuolloin Zouma oli vielä puolustajaraakille. Eräänä päivänä portugalilaiskäskijä otti nuorukaisen sivuun ja antoi tälle tiukkaa palautetta. Zouma muisteli vuosien takaista tilannetta RMC Sportin haastattelussa.

– En muista minkä pelin pelasimme, mutta hävisimme 1-3 vieraissa. Seuraavana päivänä hän (Mourinho) keskusteli kanssani, vei minut toimistoonsa ja kysyi minulta, olenko kunnossa. Sanoin olevani ja hän kysyi, olenko varma, Zouma muisteli.

– Sanoin taas ”kyllä”, ja hän vastasi: ”Koska olit roskaa tänä viikonloppuna”. Juuri noin, suoraan. Se shokeerasi minut, mutta se sai minut haluamaan välittömästi vastinetta kentällä.

Valmentajan sanat satuttivat nuorukaista, mutta samaan aikaan Zouma halusi osoittaa managerilleen pystyvänsä reagoimaan tämän puheisiin.

Mourinhoa on usein kritisoitu siitä, ettei tämä tunnista nuorten pelaajien kykyjä. Zouma ei kuitenkaan ole asiasta samaa mieltä.

– Hän on sellainen, joka rakastaa voittamista. Hän käyttää kaikkia työkaluja sen saavuttamiseksi.

Zouma ei koe, etteikö Mourinho olisi antanut nuorille saumoja kentällä.

– En tiedä mitä muut ihmiset ajattelevat, meillä on kaikilla eri mielipiteet, mutta minun puolestani en ole samaa mieltä.

Nyt Zouma on Chelsean alakerran vakiokalustoa 25-vuotiaana. Hän kohtaa Chelsean kanssa entisen managerinsa Mourinhon ensi viikon lauantaina 22. helmikuuta, kun Mourinho palaa Stamford Bridgelle Spursin kanssa.