Kausiennakko 2021-22 – Leeds: Marcelo Bielsa on asettunut aloilleen – joko europelit kutsuvat?

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Stuart Dallas
30 vuotta
Keskikenttäpelaaja

Stuart Dallas saa harvoin ansaitsemaansa hehkutusta kansainvälisessä mediassa. Häntä ei kuitenkaan valittu syyttä Leedsin vuoden pelaajaksi niin kannattajien kuin pelaajienkin toimesta viime kaudella. 30-vuotiaan debyyttikausi Valioliigassa oli suorastaan häikäisevä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Stuart Dallas on jokaisen valmentajan unelmapelaaja. Kuva: Getty Images

Kahdeksan maalia ja kaksi maalisyöttöä takonut pohjoisirlantilainen, joka operoi vielä ennen Marcelo Bielsan saapumista ainoastaan laitapuolustajan roolissa, on harvinaisen monipuolisuutensa ansiosta yksi argentiinalaisluotsin tärkeimpiä hahmoja. Hän hallitsee kentän jokaisen osa-alueen eikä varsinaisia heikkouksia omaa.

Dallas pelasi viime kaudella kauden jokaisen ottelun ja esiintyi niin puolustuksessa, keskikentällä, laidalla kuin jopa kärkimiehen alapuolella. Hänen dramaattinen voitto-osumansa Manchester Cityä vastaan valittiin myös Leedsin vuoden maaliksi.

Kalvin Phillips
25 vuotta
Keskikenttäpelaaja

Kalvin Phillips nautti vahvasta ensimmäisestä valioliigakaudesta kasvattajaseuransa riveissä, vaikka loukkaantumiset söivätkin hänen ottelumääräänsä toivottua enemmän. Odotukset ensi kauden suhteen ovat loistavan EM-kisasuorituksen jälkeen jälleen korkealla.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kalvin Phillips, joka tunnetaan myös lempinimellä Yorkshire Pirlo, keräsi EM-kisojen aikana kehuja myös itse Andrea Pirlolta. Kuva: Getty Images

Phillips on elintärkeä osa Bielsan pelisuunnitelmaa. Hän on avain sekä puolustuspelaamisessa että pelinrakenteluvaiheessa. Phillips ei Dallasin tavoin vaihtele pelipaikkaansa viikosta toiseen, vaan on hyvin paljolti lukinnut tonttinsa keskikentän ankkurina. 25-vuotias työmyyrä mukautuu kuitenkin tarvittaessa formaatioon kuin toiseenkin.

Phillips missasi loukkaantumisten ja pelikiellon takia yhdeksän valioliigaottelua viime kaudella. Hänen poissaolonsa näkyi heti, sillä näistä kamppailuista Leeds onnistui voittamaan vain kaksi kappaletta, häviten loput seitsemän maalierolla 4–17.

Phillips pelasi kesällä myös loistavat EM-kisat Gareth Southgaten alaisuudessa, jonka jälkeen Leeds-kippari Liam Cooper kuvaili joukkuetoveriaan ”yhdeksi maailman parhaista keskikenttäpelaajista tällä hetkellä”. Lohkoavauksen maalisyöttö Raheem Sterlingin osumaan oli monien mielestä täydellinen esimerkki Phillipsin pelinlukutaidosta ja pelisilmästä.

Raphinha
24 vuotta
Laitahyökkääjä

Lokakuussa 2020 ranskalaisseura Rennesistä noin 19 miljoonalla eurolla hankittu Raphinha nousi heti ensimmäisellä kaudellaan Leedsin tärkeimpien pelaajien joukkoon. 24-vuotiaalla brassilaiturilla on kaikki eväät murtautua ensi kaudella aina Valioliigan kirkkaimpaan tähdistöön saakka.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Raphinha on yksi Leedsin arvokkaimmista pelaajista loistavan debyyttikautensa ansiosta. Kuva: Getty Images

Vaikka Raphinha jäi paitsi valioliigakauden avauspeleistä ja alkoi saamaan täysiä otteluita vyölleen vasta marraskuun alussa, ehti hän rekisteröidä yhteensä kuusi maalia ja yhdeksän maalisyöttöä nimiinsä. Tämä ei ole lainkaan huono saldo nuorelta pelaajalta, joka pelasi vasta ensimmäistä kauttaan uudessa liigassa – ja vieläpä nousijaseuran riveissä.

Raphinhan taidokkaista ohituksista ja silkkisistä haltuunotoista riittää materiaalia useampaankin videokoosteeseen, mutta kyse ei suinkaan ole vain maagisella pallotaituruudella mahtailusta. Raphinhan kyky jalostaa näistä äärimmäisen vaarallisia maalintekopaikkoja suoraviivaisella etenemisellä tekevät hänestä huippuluokan laiturin, joka hallitsee myös erikoistilanteet niin keskitysten kuin laukaustenkin merkeissä.

Nyt kun vikkelä ja juonikas laitahyökkääjä on täysin tottunut Valioliigan vaatimustasoon, povataan hänestä jopa Leedsin hyökkäyksen uutta johtotähteä maalitykki Patrick Bamfordin sijaan.

Läpimurtopelaaja – Rodrigo Moreno

Jos Leedsin kannattajat tunsivat olonsa turhautuneeksi jouduttuaan seuraamaan rakkaan seuransa odotettua Valioliiga-paluuta kotisohvalta, voidaan viime kesän ennätyshankinnan Rodrigo Morenon epäillä kärsineen samanlaisesta tunnemyräkästä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Rodrigo Moreno ei ole vielä osoittanut arvoaan Leedsille. Kuva: Getty Images

Rodrigo kamppaili Leeds-uransa ensimmäiset yhdeksän kuukautta jatkuvien takaiskujen kanssa. Koronatartunta kauden alussa hidasti uuteen joukkueeseen sopeutumista, jonka jälkeen useampi loukkaantuminen vaikeutti mahdollisuutta murtautua Bielsan avainsuunnitelmiin.

Rodrigo avasi lopulta vain 14 valioliigaottelua viime kaudella. Espanjalaishyökkääjän näytöt kauden viimeisessä neljässä ottelussa olivat kuitenkin lupauksia antavia. 30-vuotias takoi niissä neljä maalia ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön. Yhteensä hän teki kauden aikana seitsemän maalia.

Rodrigon vaikea debyyttikausi ei luonnollisesti riittänyt tuomaan hänelle paikkaa Luis Énriquen EM-kisamiehistöstä. Tämä saattoi kuitenkin olla siunaus valepuvussa, sillä nyt entinen Bolton-hyökkääjä on saanut rauhassa valmistautua toiseen kauteensa Elland Roadilla.

Koska Leeds ei ole antanut viitteitä uuden keskushyökkääjän hankkimisesta, voidaan Rodrigon odottaa käyvän kiihkeää kamppailua ykköskärjen paikasta Patrick Bamfordin kanssa. Valencian entinen tähtinimi haluaa välttää floppihankinnan maineen ja vastata hänelle asetettuihin odotuksiin lyömällä nyt toden teolla läpi.

Miten Leeds pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Leedsin ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

Edellinen sivu
Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus


Everton – Liverpool | Liverpool on punainen!

Juhliiko Pool Merseysiden derbyssä? Vieraskertoimissa tarjolla herkkua!