Jatkuuko Leicesterin kompurointi? Asiantuntija alkanut epäillä joukkueen iskukykyä: ”Brendan Rodgersin kuherruskuukausi on ohi”

© Kuva: Getty Images

Valioliigan mestaruuden kaudella 2015-16 sensaatiomaisesti voittanut Leicester City on palannut tällä kaudella sarjan kärkikahinoihin, mutta viime otteluissa kone on yskähdellyt.

Leicester on pelannut väkivahvaa kautta ja on Valioliigassa kolmantena. Ennen tammikuun 11. päivää joukkue ei ollut hävinnyt kuin muutaman ottelun ja nekin kärkiseuroille. Juuri 11.1. se koki kuitenkin kotonaan yllättäen 1-2-tappion Southamptonille ja sitä seurasi viime viikonloppuna vierastappio Burnleyn kotipesässä.

– Tämä on kauden ensimmäinen kompurointi. Brendan Rogersin kuherruskuukausi on ohi ja nyt mitataan jätkät ja manageri. Hypetystä on tullut joka paikasta ja parhaillaan heillä oli 12 pinnaa eroa viidenteen sijaan. Siitähän Leicester vain pelaa, että pääsee Mestarien liigaan, toteaa entinen Suomen maajoukkueen hyökkääjä ja Viasatin nykyinen jalkapalloasiantuntija Mika Kottila Valioliiga.comille.

Leicesterin unelmoima Mestarien liigan paikka oli muutamia viikkoja sitten tukevasti taskussa. Nyt eroa neljäntenä olevaan Chelseaan on viisi pistettä ja Manchester United on viidennellä sijalla 11 pisteen päässä. Leicesterin pitää kääntää kurssi verrattain nopeasti, ennen kuin ero kapenee.

– Nyt alkaa hiipiä pelko puseroon ja on mielenkiintoista nähdä, millä tapaa siihen reagoidaan. Managerilla on iso vastuu siinä, Kottila sanoo.

Leicester koittaa päästä takaisin voittokantaan keskiviikkona, kun putoamista vastaan taisteleva West Ham saapuu vierailulle King Power Stadiumille.

Leicester City–West Ham näkyy keskiviikkona 22.1. klo 21.30 alkaen suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen


CFR CLUJ vs KUPS – 100.00 JÄTTIKERROIN

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö vähintään 1€ veto KuPSin voitosta.

Saat 100.00 jättikertoimen!