Liverpool on nyt Euroopan kolmanneksi menestynein seura europeleissä. Sen historian kuudes mestaruus Euroopan Cupissa/Mestarien liigassa varmistui, kun Tottenham kukistui Madridissa pelatussa loppuottelussa 2-0 (lue raportti ottelusta).

Liverpoolia enemmän mestaruuksia on ainoastaan Real Madridilla (13) ja AC Milanilla (7). Viiteen mestaruuteen ovat pystyneet Bayern München ja Barcelona, mutta Liverpool on nyt yksin kolmas. Finaalissa se on nähty kaikkiaan yhdeksän kertaa, ja näistä se on voittanut kaksi kolmasosaa.

Liverpoolin mestaruudet ovat tulleet vuosina 1977, 1978, 1981, 1984, 2005 ja nyt siis 2019. Edellistä, vuoden 2005 mestaruutta oli voittamassa myös Suomen Sami Hyypiä.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
TOT 0-2 LIV (FT) - El Liverpool gana su sexta Copa de Europa y supera al Bayern y al Barça en el palmarés. Queda por detrás de Madrid (13) y Milan (7). Es el tercer campeón que sale del bombo 3 del sorteo de la fase de grupos, tras el Manchester United (1999) y el Milan (2003).

Liverpoolin mestaruudesta tekee harvinaisen se, että se on vasta kolmas kilpailun voittanut joukkue, joka lähti lohkovaiheen arvontoihin kolmoskorista. Aiemmin samaan saavutukseen olivat yltäneet Manchester United vuonna 1999 ja AC Milan vuonna 2003.

Pitää muistaa myös, että Liverpoolin pudotuspelipaikkakin oli hiuskarvan varassa, sillä se sijoittui alkulohkossaan Napolin edelle vain useampien tehtyjen maalien ansiosta, samoilla pisteillä ja samalla maalierolla. Liverpool hävisi kaikki lohkovaiheen vieraspelinsä.

Lopulta Liverpool kuitenkin kasvoi kauden edetessä, teki huikean nousun Barcelonaa vastaan välierissä ja oli loppuottelussa tehokkaampi ja taktisesti kypsempi. Nyt se juhlii ansaittua mestaruutta toivuttuaan viime vuoden karvaasta pettymyksestä.