Liverpool hurmannut Arsenal-ikonin: ”Jürgen Klopp nostaisi Rotherhaminkin Valioliigaan”

© Kuva: Getty Images

21 ottelua, 20 voittoa, yksi tasapeli. Siinä Liverpoolin hämmästyttävän huikea saldo, joka on saanut jalkapallomaailman lähes mykistymään. Koko viime vuonna Liverpool hävisi vain yhden valioliigaottelun, ja voitti tunnetusti myös Mestarien liigan.

Myös Sky Sportsin asiantuntija, Arsenalin pelaajalegenda Paul Merson on Liverpoolin suvereenista kaudesta täysin myyty. Mersonin mielestä Reds ja valmentaja Jürgen Klopp eivät saa vieläkään arvostusta, joka sille kuuluisi.

– Puhumme ilmiömäisestä jalkapallojoukkueesta, joka ei saa sille kuuluvaa arvostusta, Merson kirjoittaa. Monet selittävät, ettei Manchester City ole pelannut erityisen hyvin tällä kaudella, mutta Liverpoolin joukkue on erittäin hyvä.

Merson esittää seuraavaksi mielenkiintoisen tavan kuvailla Jürgen Kloppin suuruutta.

– Olen suuri Jürgen Kloppin ystävä. Voisin valita minkä tahansa joukkueen, mutta sanotaan vaikka Rotherham. Minä luulen, että Jürgen Klopp voisi siirtyä Rotherhamiin ja nostaa heidät Valioliigaan. Niin hyvä hän on.

Rotherham on tällä hetkellä Ykkösliigan kärkipaikalla.

Merson muistuttaa seuraavaksi, miten Klopp on saanut useat pelaajat nostamaan tasoaan. Vertailupohjana hän käyttää Manchester Cityn kalliita hankintoja.

– Klopp peluuttaa oikein hankkimiaan pelaajia. Ajatellaanpa Jordan HendersoniaGini Wijnaldumia ja Fabinhoa. Paljon puhutaan laitapakeista, mutta jos nuo kolme puuttuvat, en usko, että Liverpoolin peli kulkisi.

– Tiedän, että Pep Guardiolalla on mahtava CV, mutta hänellä on jokaisella pelipaikalla 80-90 miljoonaa puntaa maksaneita pelaajia. En ole nähnyt kenenkään kehittyvän Manchester Cityssä kovinkaan paljoa. He olivat jo valmiiksi mahtavia pelaajia.

– Minusta Liverpoolia ei arvosteta tarpeeksi. Se on tällä hetkellä heittämällä Euroopan paras joukkue. Jos Liverpoolin haluaa kukistaa, pitää tehdä kaksi tai kolme maalia, Merson heittää.