Entinen valmentaja väittää: Liverpoolille pitäisi antaa Valioliigan mestaruus – ”Niin Ranskassakin tehtiin”

© Kuva: Getty Images

Valioliiga on ollut muiden jalkapallosarjojen tapaan tauolla vajaan kahden kuukauden ajan koronaviruspandemian seurauksena.

Vielä ei ole varmuudella tiedossa, saadaanko kautta jatkettua, mutta lähtökohtaisesti kausi on tarkoitus aloittaa kesäkuussa ja pelata se loppuun ennen elokuun alkua. Ottelut pelataan tyhjille katsomoille.

Liverpool johtaa Valioliigaa ylivoimaisella 25 pisteen erolla Manchester Cityyn.

Liverpoolin entisen päävalmentajan Gérard Houllierin mielestä seuralle pitäisi antaa Valioliigan mestaruus, vaikka kausi jäisi lopullisesti kesken.

– Niin Ranskassakin tehtiin. PSG:lle annettiin mestaruus. Heillä oli 12 pisteen sarjajohto ja mielestäni Liverpool olisi tarvinnut vain kaksi voittoa varmistaakseen mestaruuden, Houllier totesi talkSPORT:lle.

– Jos piste-ero olisi vain kaksi tai kolme pistettä, niin sitten voisi väitellä, olisiko reilua ottaa mestaruusmahdollisuudet pois toisella sijalla olevalta, mutta nyt ero on 25 pistettä, eikä Manchester City todellakaan voittaisi mestaruutta. Liverpool ansaitsee mestaruuden.

72-vuotias Houllier voitti Liverpoolin peräsimessä kuuden vuoden aikana UEFA Cupin, UEFA Super Cupin, FA Cupin, Community Shieldin ja kahdesti liigacupin.


PÄIVÄN VIHJE: SOUTHAMPTON – ARSENAL

Arsenalin ykköstykistö on kehässä – painuuko viikonlopun cup-nyhjäys unholaan?