Newcastlen toivelistalla huippuarvostettu seurajohtaja – ansioluettelossa mestaruuksia ja valtavia voittoja pelaajamyynneillä

© Kuva: Getty Images

Portugalilainen Luis Campos on yksi useista nimistä, joita Newcastle harkitsee tavoittelevansa uudeksi urheilutoimenjohtajakseen.

Campos tunnetaan etenkin työstään ranskalaisissa AS Monacossa ja Lillessä, jotka ovat ainoina seuroina katkaisseet PSG:n mestaruusputken viimeisen yhdeksän vuoden aikana.

Hän on valtavan arvostettu tekijä alalla, koska hän on löytänyt useita huippupelaajia halvalla, myynyt heidät moninkertaisin hinnoin eteenpäin ja auttanut seurojaan kultamitaleille.

Skyn mukaan Monaco ja Lille tekivät neljän vuoden aikana Camposin johdolla lähes 600 miljoonaa euroa voittoa pelaajamyynneistä.

Hänen kauttaan ovat Monacosta kulkeneet esimerkiksi Kylian Mbappé (PSG), Fabinho (Liverpool), Thomas Lemar (Atletico Madrid), Bernardo Silva (Manchester City) ja Anthony Martial (Manchester United). Lillessä hän taas myi Nicolas Pépén ja Gabriel Magalhãesin Arsenaliin yli sadan miljoonan euron voitolla.

Newcastlella on uusien omistajiensa myötä käytännössä pohjaton kassa pelaajasiirtoihin, mutta johtoporras on tehnyt selväksi, että seuraa tullaan johtamaan kestävällä tavalla. Urheilullisen menestyksen lisäksi myös pelaajamyynneillä tehdyt voitot tekevät Camposista unelmaehdokkaan Newcastlelle.

Campos on tällä hetkellä vailla seuraa jätettyään Lillen viime vuoden joulukuussa.