Legendaarinen Roberto Carlos ylistää Englannin EM-tähteä: ”Se itsessään kertoo jo paljon”

© Kuva: Getty Images

Roberto Carlos on ylistänyt Luke Shaw’ta hänen loistavista peliesityksistään kesän EM-kisoissa ja sanoo englantilaispuolustajan omaavan ”kaiken tarvittavan” murtautuakseen lajin todelliseen eliittiin.

Shaw, 25, on esiintynyt edukseen Englannin paidassa. Manchester Unitedin avainpelaaja syötti kaksi maalia, kun Gareth Southgaten miehistö murskasi Ukrainan 4–0-lukemin EM-kisojen välierissä.

Shaw on jopa saanut Englannin kapteeni Harry Kanelta uuden lempinimen: ”Shawberto Carlos”. Nyt itse brassilegenda korostaa entisen Southampton-puolustajan tärkeyttä Englannin EM-kisajoukkueelle.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

– Voitte nähdä, miten motivoitunut hän on, hehkutti Carlos PA:n haastattelussa ennen keskiviikon välieräottelua Englannin ja Tanskan välillä.

– Hän todella on kehittynyt. Hänen esityksensä Ukrainaa vastaan oli todella hyvä. Hän on ollut todella tärkeä osa tätä Englannin joukkuetta.

– Hän on parantanut otteitaan peli toisensa jälkeen. Uskon, että hänellä on kaikki tarvittava päästäkseen huipulle. Hän on Englannin maajoukkueen vasen laitapakki ja se itsessään kertoo jo paljon.

Kysyttäessä siitä, näkeekö hän samanlaisuuksia hänen ja Shaw’n pelitavassa, vastasi Carlo seuraavasti:

– En tykkää vertailla. Kyseessä ovat kaksi täysin erilaista jalkapallon aikakautta. Minulla oli aikani ja nyt hänellä on aikansa.

– Jos minun olisi nostettava jotain yhtäläisyyksiä esiin, sanoisin että hänellä on voimaa ja voitonhalua aivan kuten minulla oli.