Manchester Cityllä edessä helppo suupala? Vastustajalla ”aivan umpisurkea” saldo Valioliigan kärkijoukkueita vastaan

© Kuva: Getty Images

Valioliigan 15. kierros käynnistyy heti edellisen kierroksen perään tiistaina. Sarjassa pelattiin viikonloppuna, ja ottelutahti jatkuu alkuviikosta tiiviinä.

Viime pelissään Newcastlen kanssa yllättävään tasapeliin jäänyt Manchester City koettaa palata tiistaina voittojen tielle Burnleyn vieraana. Hallitseva mestari koki lauantaina jo viidennen pistemenetyksensä tällä kaudella. Manchesteriläisten mestaruuden uusiminen tuntuu jo tässä vaiheessa kautta kovin hataralta ajatukselta, sillä sarjajohtaja Liverpool on jo 11 pinnan karkumatkalla.

Cityn viiden viime pelin kuntopuntari näyttää huomattavasti totuttua heikommalta. Niistä vain yksi, reilu viikko sitten Chelseaa vastaan irronnut kolmen pisteen potti, on päättynyt voittoon.

Erityisesti oman pään tilkitseminen on ollut Citylle pienoinen ongelma. Joukkue on pitänyt 10 viime ottelussa vain kaksi nollapeliä.

Viime kohtaamisten valossa Burnley, joka on Valioliigassa kymmenentenä 18 pisteellä, on selvä altavastaaja. City on voittanut kolme edellistä kohtaamista vakuuttavalla maalierolla 11-0. Viimeisin kohtaaminen oli tosin tiukempi: se päättyi Turf Moorilla manchesteriläisten niukkaan 1-0-voittoon.

– Burnleyn saldo Valioliigan TOP6-joukkueita vastaan on aivan umpisurkea. City on sen sijaan viittä vaille valmis keskittymään vain Mestarien liigaan ja muihin cup-kilpailuihin, ottelun Viasatilla selostava Ville Kuusinen perkaa asetelmia Valioliiga.comille.

Burnley ei tosiaan ole säteillyt tuloksien valossa sarjan kärkipään joukkueita vastaan. Kahden viime kauden aikana Clarets metsästi sarjan kuuden parhaan joukkoon sijoittuneita joukkueita vastaan vaivaiset neljä pistettä mahdollisesta 36:sta.

11vs11-sivuston mukaan Burnley ja City ovat kohdanneet Valioliigassa kymmenesti, ja niistä vain yksi ottelu on päättynyt Burnleyn voittoon. City on korjannut pisteet Manchesteriin kuudesti maalierolla 25-10.

Kuusinen on puhunut aiemmin vahvasti Liverpoolin mestaruudesta viitaten Cityyn jatkuvasti kasvavaan piste-eroon. Lähimpänä Jürgen Kloppin joukkoja on kahdeksan pisteen päässä heiluva Leicester City.

Jos ihmeitä ei siis tapahdu, Pool palaa suurella todennäköisyydellä mestariksi pitkän tauon jälkeen. Joukkue voitti Englannin liigan edellisen kerran kaudella 1989-90.

– Eivätköhän he sen hoida kotiin, Kuusinen uskoo.

Ville Kuusisen selostama Burnley-Manchester City näkyy tiistaina 3.12. klo 22.05 alkaen suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!