Pep Guardiola antoi oppipojalleen Mikel Artetalle opetuksen, kun Manchester City voitti Arsenalin 1-0-lukemin Valioliigan viidennellä kierroksella lauantai-iltana.

Ottelun ainokaisesta vastasi Manchester City -hyökkääjä Raheem Sterling. Englantilaistähti on tuttu kiusankappale Tykkimiehille, sillä hän on ollut mukana jopa kuudessa maalissa hänen viimeisessä neljässä ottelussaan Arsenalia vastaan (4 maalia, 2 maalisyöttöä).

6 - Raheem Sterling has been directly involved in six goals in his last five Premier League appearances against Arsenal (4 goals, 2 assists). Predictable. #MCIARS

Ottelun avausjakso eteni hyvin maltillisesti ja varovaisesti. Manchester City vastasi kuitenkin paremmista maalipaikoista ja 23 minuutin kohdalla pelin avausosuma näki päivänvalon.

Sergio Agüero kuljetti pallon kanssa kohti Arsenalin maalia, jonka jälkeen hän siirsi pelivälineen Phil Fodenille boksin sisällä. Englantilaispelaaja antoi palaa, mutta Bernd Leno torjui eteensä. Sterling noukki reboundin itselleen ja sijoitti pallon vasempaan alakulmaan. 1-0.

Arsenalin hyökkäyspeli ei kulkenut toivotulla tavalla, eikä se onnistunut vastaamaan Manchester Cityn avausosumaan. 39 minuutin kohdalla seinäsyöttö Pierre-Emerick Aubameyangin kanssa avasi Bukayo Sakalle erinomaisen maalipaikan, mutta hänen laukauksensa 1v1-tilanteessa kohdistui suoraan päin Edersonia.

Toisella puoliajalla Arsenalin hyökkäyspeli oli lähes yhtä tehotonta. Manchester City onnistui pitämään vierasjoukkueen varsin vaisuna, eikä sillä tuntunut olevan missään vaiheessa mitään hätää. Aubameyangin nihkeä alkukausi sai jatkoa, eikä vaihdosta otetut Eddie Nketiah ja Alexandre Lacazette saaneet aikaan mitään sen vaarallisempaa.

Lähimpänä ottelun toista maalia kävi David Luiz, joka oli tuikata pallon omaan verkkoon João Cancelon matalasta keskityksestä. Ottelu päättyi kuitenkin lopulta Manchester Cityn 1-0-voittoon.

Manchester City on voittonsa myötä sarjataulukon kymmenes, seitsemällä pisteellä. Yhden ottelun enemmän pelannut Arsenal jatkaa neljäntenä yhdeksässä pisteessä.