Everton löylytti Manchester Unitedin lammaslaumaa – TOP4-haaveet murskana?

© Kuva: Getty Images

Manchester United kärsi jo kuudennen tappionsa viimeiseen kahdeksaan otteluun, kun Everton purjehti Goodison Parkilla murskaavaan 4-0-voittoon.

Richarlison ja Gylfi Sigurdsson teki Evertonin maalit ensimmäisellä puoliajalla. Toisella jaksolla Lucas Digne ja Theo Walcott lisäsivät punapaitojen tuskaa.

Viime kuukausien aikana Marco Silvan miehistö on nollannut kotikentällään myös Liverpoolin, Chelsean ja Arsenalin. Manchester United suoriutui Evertonin kotiluolassa kuitenkin kaikista surkeimmin.

Manchester United jää vaisun suorituksensa ja nöyryyttävän tappionsa myötä sarjataulukossa kuudenneksi. Ole Gunnar Solskjærin joukkue tarvitsisi suorastaan ihmeen selviytyäkseen kauden lopuksi TOP4:n joukkoon.

Ottelun ensimmäinen hyvä maalipaikka syntyi Evertonille, kun ottelua oli pelattu noin 10 minuuttia. Richarlison pääsi kiinni Seamus Colemanin keskitykseen ja laukoi pallon Fredin nenän edestä kohti maalia. David De Gea kuitenkin torjui laukauksen, eikä brassihyökkääjä onnistunut ohjaamaan reboundia tolppien väliin.

Everton jatkoi painostamista ja avasi maalihanat heti seuraavasta maalipaikasta. Richarlison vei kotijoukkueen 1-0-johtoon 13 minuutin pelin jälkeen.

Lucas Dignen pitkä sivurajaheitto tavoitti Dominic Calvert-Lewinin pilkun tienoilla, joka jatkoi pallon ilmassa eteenpäin. Richarlison ampui pallon atleettisesti suoraan ilmasta maaliin, jättäen De Gean voimattomaksi.

Manchester Unitedin nollapelitön putki kasvoi täten jopa 11 ottelun mittaiseksi.

Manchester United käänsi pallonhallinnan puolelleen Evertonin maalin jälkeen, mutta vieraiden viimeistely ei tuottanut tulosta. Everton kuitenkin jatkoi vaarallisten maalipaikkojen luomista, ja siirtyi 28 minuutin jälkeen jo 2-0-johtoon.

Everton käynnisti nopean vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Gylfi Sigurdsson päätti tykittää kaukaa. Islantilaispeluri yllätti De Gean, kun hänen kova laukauksensa rangaistusalueen ulkopuolelta upposi tarkasti vasempaan alakulmaan.

Sigurdsson on tehnyt nyt viisi maalia kolmen maalisyötön lisäksi Manchester Unitedia vastaan Valioliigassa. David De Gea on puolestaan päästänyt jo neljä valioliigamaalia rangaistusalueen ulkopuolelta tämän vuoden puolella.

Ensimmäinen jakso tuli päätökseen Evertonin 2-0-johdossa.

Ole Gunnar Solskjær teki tuplavaihdon puoliajalla, ottamalla loukkaantuneen Phil Jonesin ja heikosti suoriutuneen Fredin pois kentältä. Sisään astuivat Scott McTominay ja Ashley Young.

Everton kärsi vastaavasti takaiskun 50 minuutin pelin jälkeen, kun ensimmäisen maalin tehnyt Richarlison joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia. Sisään vaihdettiin Theo Walcott.

Richarlisonin poistumisesta huolimatta Everton jatkoi painostamista ja maalien mättäämistä. 56 peliminuutin jälkeen oli Dignen vuoro heiluttaa maaliverkkoja.

Manchester United ei onnistunut purkamaan Evertonin kulmapotkua kunnolla. Pallo putosi Lucas Dignelle rangaistusalueen ulkopuolelle, mistä ranskalaispuolustaja ampui pelivälineen ensimmäisellä kosketuksellaan maalin alakulmaan. De Gea ei ehtinyt edes liikahtaa maalillaan.

Manchester Unitedin taistelutahto ja motivaatio näytti olevan nollissa. Everton hyödynsi tilanteen ja meni jo 4-0-johtoon tunnin pelin kohdalla. Sigurdsson pelasi Walcottin läpiajoon, eikä englantilaishyökkääjä epäonnistunut viimeistelyssään.

Manchester Unitedin ensimmäinen kunnollinen maalipaikka nähtiin hetkeä myöhemmin, kun koko ottelun pimennossa ollut Anthony Martial murtautui Everton-boksiin. Ranskalaishyökkääjän laukaus oli kuitenkin surkea ja suuntautui reilusti ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin Martialin laukaus suuntautui kohti maalia, kun Jordan Pickford sai ottelun ensimmäisen torjuntansa 86. peliminuutilla.

Kaiken kaikkiaan Manchester Unitedin suoritus Evertonia vastaan oli täysi pohjanoteeraus. Silvan joukkue todella ansaitsi kamppailusta täydet pisteet ja kaikki neljä maalia.


CFR CLUJ vs KUPS – 100.00 JÄTTIKERROIN

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö vähintään 1€ veto KuPSin voitosta.

Saat 100.00 jättikertoimen!