Pelaaja-arvostelut – Manchester United: Sánchezin surkeuteen tiivistyy paljon

© Kuva: Getty Images

Punaisten paholaisten kallis miehistö floppasi pahasti ja jäi kuudenneksi. Onnistujia saa palkka-armeijasta toden teolla etsiä. Old Traffordilla on edessä suursiivous. Manageri Ole Gunnar Solskjær on samalla suuren paineen alla. Pelaajista pitää jatkossa saada enemmän irti.

Maalivahdit

David de Gea

Luotettavana aiemmin tunnettu espanjalainen sai kritiikkivyöryn, kun verkkoon livahti osumia. Maalivahti kärsi, kun joukkueen taustoissa myllersi. Viime kauden jälkeen lähtenyt valmentaja Rui Faria osasi poimia vastustajan heikkoudet ja vahvuudet – ja antaa pelaajille yksityiskohtaista tietoa. Nyt vastaava prosessi puuttui, mutta de Gea saa ottaa vastuuta itsekin. Lisähuolta tuo luvattoman heikko syöttöprosentti (60).
Arvosana: 6.

Sergio Romero

Argentiinalainen pääsi Guinnessin ennätystenkirjaan tekemällä harjoitusnurmella puolesta kentästä 20 maalia yhdessä minuutissa. Romero sai vastuuta cupeissa, mutta moni vaati häntä kentälle, kun de Gea haparoi.
Arvosana: 6.

Puolustajat 

Victor Lindelöf

Ruotsalainen löi läpi tällä kaudella. Rauhallinen Lindelöf ei juuri höntyile, vaan ajoittaa riistonsa täsmällisesti. Jatkossa Punaisten paholaisten alakerran peruskivi.
Arvosana: 8.

Luke Shaw

José Mourinho antoi vasemmalle puolustajalle tiukkaa julkista palautetta. Shaw otti peräti 14 keltaista korttia kaikissa kilpailuissa. Hän sai kritiikkiä lepsusta asenteestaan, kun hölkkäili pallonmenetysten jälkeen välinpitämättömästi. Valittiin seuran parhaaksi pelaajaksi. Tämä kertoo siitä, miten heikon kauden United taapersi.
Arvosana: 6.

Ashley Young

Kapteeni jäi mieliin Barcelona-ottelun karmaisevista harhasyöttömääristään. Young on edelleen parhaimmillaan kova luu oikealla laidalla, mutta ei pysty tukemaan murtautumisissa maailmanluokan tyyliin.
Arvosana: 6.

Chris Smalling

Vahva pääpelaaja kuului puolustuslinjan vakiohahmoihin. Antoi Mestarien liigassa kovan kohtelun Lionel Messille. Entinen alasarjapelaaja on ajoittain pulassa nopeissa suunnanmuutoksissa ja pikaisissa syöttöyhdistelmissä.
Arvosana: 7.

Phil Jones

Sinnikäs englantilainen palkittiin jatkosopimuksella. Jones on prosentillaan (93) joukkueen varmin syöttäjä. Tämä unohtuu usein. Jones antaa kentällä kaikkensa ja blokkaa vedot uhrautuvasti.
Arvosana: 7.

Diogo Dalot

Kesällä hankittu Dalot otti vähitellen suurempaa roolia. Hän sai vaihtelevasti vastuuta oikealla laidalla, jopa hyökkääjänäkin. Entisen Porton pelaajan syöttötarkkuus jäi alle 70 prosentin. Tämä on heikko luku Valioliigassa. Nopeus ja taidot vietävä jatkossa paremmin käytäntöön.
Arvosana: 6.

Eric Bailly

José Mourinho menetti luottamuksen norsunluurannikkolaiseen. Ole Gunnar Solskjær antoi hänelle jälleen vastuuta, mutta loukkaantumiset vaivasivat. Polvivamma päätti puolustajan kauden huhtikuussa. Matkalla Arsenaliin?
Arvosana: 6.

Antonio Valencia

Kapteeni jäi sivuraiteelle. Valencia katosi kuntoutuslomalle. United kertoi jo hyvissä ajoin ennen kauden päättymistä, että pelaajan sopimus päättyy keväällä. Pääsi heittämään hyvästit kauden päättäneessä Cardiff-tappiossa Old Traffordilla.
Arvosana: 4.

Matteo Darmian

Niin ikään sivuraiteella. Oikea puolustaja ei hyväksy lehtitietojen mukaan Unitedin jatkosopimustarjousta, vaan haluaa vastuuta ja palata Italiaan.
Arvosana: 4.

Marcos Rojo

Argentiinalainen ei pelkää tulla tilanteisiin napit edellä. Jäi tällä kaudella olemattomalle vastuulle. Nostaako Rojo turhankin tyytyväisenä palkkaa Old Traffordilla?
Arvosana: 4.

Keskikenttäpelaajat

Paul Pogba

Mourinho ei sulattanut ranskalaisen diivamaista käytöstä. Ole Gunnar Solskjær lupasi rakentaa joukkueen hänen ympärilleen. Pogba pääsi vasemmalle, sisemmälle laitakaistalle. Hän teki tuhoja, kunnes vastustajat oppivat ottamaan hänet pois. Jatkaa show’taan Santiago Bernabeulla? Teki 13 ja pohjusti yhdeksän maalia Valioliigassa. Pogballa on kiistattomat, maailmanluokan vahvuudet, mutta kuka osaa ottaa ne irti?
Arvosana: 7.

Nemanja Matic

Ulottuva serbialainen ei päästä vastustajia helpolla keskikentän pohjalla. Matic näytti ajoittain aiempaa kankeammalta. Hän on parhaimmillaan 4-2-3-1-ryhmityksessä, jossa toinen pohjapelaaja antaa tukea. Hän jäi pohjalla usein yksin ja joutui rikkomaan erityisesti keväällä usein.
Arvosana: 7.

Jesse Lingard

Oli parhaimmillaan kymppipaikalla, jos Solskjær luotti keskikentän timanttiin. Valeysimäinen rooli sopi laajalla säteellä liikkuvalle Lingardille. Hän on vaarallinen pelaaja, koska nousee viekkaasti rangaistusalueelle. Innokas muotimies sai kannattajilta kritiikkiä, että huomio keskittyi turhankin vahvasti yleiseen säätämiseen.
Arvosana: 7.

Ander Herrera

Uusiin haasteisiin suuntaava baski jättää aukon Old Traffordille. Herrera kantoi ylpeydellä Manchester Unitedin paitaa. Hän on parhaimmillaan keskikentän pohjalla tasapainottavassa roolissa ja hoitaa tunnollisesti erityistehtävät, esimerkiksi miesvartioinnit.
Arvosana: 8.

Juan Mata

United on tarjonnut espanjalaiselle jatkoa, mutta Mata miettii kuvioitaan. Kolme maalia ja kaksi maaliin johtanutta syöttöä on varsin vähän 22 ottelussa Valioliigassa. Toisaalta Unitedin sekasortoinen pelaaminen ei juuri tarjonnut tukea Matalle.
Arvosana: 7.

Fred

Kesällä hankittu brasilialainen sai syksyllä vaihtelevasti vastuuta, mutta Solskjær antoi hänelle helmikuun jälkeen luottoa. Fred joutui pelaamaan toisinaan yksin pohjalla. Tämä ei sopinut hänelle parhaalla mahdollisella tavalla.
Arvosana: 6.

Scott McTominay

Skotlantilainen hoitaa roolinsa keskustassa tunnollisesti, mutta riittävätkö taidot Manchester Unitediin? McTominay todella haluaa pelata Punaisille paholaisille. Pääsi Valioliigassa 16 kertaa kentälle ja teki kaksi maalia. 193-senttinen pelaaja tarjoaa puolustuslinjalle tukea pääpalloissa.
Arvosana: 7.

Andreas Pereira

Brasilialaiselta odotettiin joskus paljon, mutta hän on jäänyt varamieheksi Old Traffordilla. Sai vastuuta 597 minuuttia Valioliigassa. Teki ja pohjusti yhden maalin.
Arvosana: 5.

Hyökkääjät

Marcus Rashford

FC Barcelona on tarkkaillut pitkään Unitedin kasvatin otteita. Rashford tekee eron huimilla kiihdytyksillään. Hän tarjoaa jatkuvaa uhkaa. Otti tällä kaudella paikkansa avauskokoonpanossa ja teki 33 ottelussa 10 ja pohjusti kuusi osumaa.
Arvosana: 9.

Romelu Lukaku

Belgialaisen kunto herätti kysymyksiä. Lukaku näytti huomattavasti aiempaa kookkaammalta. Onko hän viettänyt liikaakin aikaa punttisalilla? Puhui varsin avoimesti mahdollisista unelmasiirroistaan ja toi levottomuutta Old Traffordille. Osui 12 kertaa Valioliigassa ja väläytti selustaan suuntautuneilla vippauksillaan.
Arvosana: 6.

Anthony Martial

Ranskalainen menee hukkaan Old Traffordilla. Martialilla on potentiaalia, mutta United ei saa sitä irti. Hänelle sopisi tiukempi pelillinen kuri. United on jalkapallon Harlem Globetrotters, jossa Martial ei saa ympärilleen riittävän tukevaa rakennetta.
Arvosana: 7.

Alexis Sánchez

Chileläiseen tiivistyy kaikki se, mikä on Manchester Unitedissa pielessä. Sánchez nautti 500 000 punnan viikkopalkkaa ja teki yhden maalin Valioliigassa. Aina voi kysyä, onnistuiko valmennus hyvin, mutta joku vastuu pelaajillakin on.
Arvosana: 4.

Eero Laurila
Twitter: @eerolaurila


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.