Manchester United voitti Chelsean sunnuntaina 4-0 Valioliigan avauskierroksen päätöspelissä. Ottelu pelattiin Old Traffordilla.

GOAL

@goal
Man Utd's XI is the youngest any Premier League side have named in this weekend's fixtures 🔝

The average age of Chelsea's starting XI is 25 years and 199 days - their youngest Premier League starting XI since November 2012 👶

The kids are alright 😎 #MUNCHE

Ottelu lähti ryminällä käyntiin. Pallo liikkui nopeasti päädystä toiseen joukkueiden kamppailessa pelin varhaisesta hallinnasta.

Chelsea oli hyvin lähellä maalintekoa jo neljännellä minuutilla, kun Tammy Abraham tykitti rangaistusalueen tuntumasta voimalla tolppaan.

Hetkeä myöhemmin Chelsean toppari Kurt Zouma lahjoitti kotijoukkueelle ilmaisen tekopaikan. Hän syötti pallon epähuomiossa suoraan Unitedin hyökkääjän Anthony Martialin jalkaan. Ranskalaiskärki laukoi ensikosketuksellaan, mutta ponneton veto päätyi maalivahti Kepa Arrizabalagan käsiin.

Reilun vartin jälkeen United yllätti Chelsean, joka menetti pallon keskikentällä. Kotijoukkue ryntäsi vastahyökkäykseen ja pelasi pallon Marcus Rashfordille. Hän yritti kääntää pallon oikealle jalalleen, mutta Zouma lakaisi häneltä jalat alta. Erotuomari Anthony Taylor vihelsi tilanteesta pilkun. Rashford asteli itse täplän taakse ja sijoitti pelivälineen tarkalla kudilla yläkulmaan. 1-0.

Peli siirtyi maalin jälkeen selkeämmin Unitedin hallintaan, mutta vaaralliset tontit olivat vähissä.

Rashford heilutti verkkoja toistamiseenkin, mutta osuma hylättiin paitsion takia. Seuraavassa tilanteessa Ross Barkley ampui toisessa päädyssä hiuksenhienosti ohi. Hetkeä myöhemmin Barkley pakotti United-vahti David de Gean torjuntaan.

Chelsea piti painetta yllä ja osui toisenkin kerran kehikkoon. Emerson tykitti pallon poikkipuuhun jäätyään rangaistusalueella täysin vapaaksi.

Tauolle mentäessä Manchester Unitedilla oli viisi maalintekoyritystä ja Chelsealla kahdeksan.

279 – Manchester United have never lost a @premierleague match at Old Trafford when leading at half-time, drawing 16 and winning 263 of their 279 such games. Jinx? #MUNCHE

Toinen puoliaika käynnistyi ensimmäisen tavoin vauhdikkaasti, ja keltaisia kortteja nähtiin vajaassa vartissa kolme kappaletta.

Tunnin kohdalla nähtiin ottelun ensimmäinen vaihto, kun Christian Pulisic asteli Valioliiga-debyyttiinsä kentälle Barkleyn tilalle.

Unitedin nopeat hyökkäykset olivat vieraille myrkkyä. Rashord pinkaisi 65. minuutilla pitkään spurttiin, joka päättyi syöttöön Jesse Lingardille. Syöttö karkasi hieman pitkälle, mutta Lingard pudotti takaviistoon Andreas Pereiralle, joka keskitti ykkösellä. Maalin edustalla oli Martial, joka viimeisteli suoraan syötöstä. 2-0.

Toinen maali ehti vanheta alle kaksi minuuttia, kunnes pallo oli jälleen Chelsean verkossa. United riisti pallon nopeasti itselleen ja lopuksi Paul Pogba lähetti hienon pystysyötön Rashfordille, joka karkasi Chelsean puolustukselta ja ujutti pallon maata pitkin sisään. 3-0.

95 - There were just 95 seconds between Manchester United's second and third goal in their match against Chelsea. Strolling. #MUNCHE

Chelsea ei saanut mahdollisuutta edes orastavaan loppukiriin, sillä United rokotti vieraita vielä neljännen kerran. Pogba karkasi 81. minuutilla puolittaiseen läpiajoon pelattuaan seinän Martialin kanssa. Pogba ei päässyt laukomaan, mutta hän syötti pallon Daniel Jamesille. Viitisen minuuttia aiemmin kentälle tullut walesilaislaituri epäröi hieman, mutta laukoi lopulta pallon verkkoon uransa ensimmäisessä Valioliigan ottelussa. 4-0.