Telegraph: Nämä neljä ovat Manchester Unitedin ehdokaslistalla valmentajan pestiin

© Kuva: Getty Images

Manchester United päätyi suhteellisen pitkään ilmassa roikkuneeseen ratkaisuun ja antoi kenkää päävalmentajalleen Ole Gunnar Solskjaerille. Päävalmentajana on ollut väliaikaisesti vanha kakkosvalmentaja Michael Carrick, mutta hänen tilanneen etsitään uutta henkilöä.

Unitedin on huhuttu hamuilevan tehtävään Mauricio Pochettinoa, joka tuskin kuitenkaan lähtee PSG:stä ainakaan kesken meneillään olevan kauden. Esillä onkin ollut vaihtoehto, että United kiinnittää loppukauden ajaksi jonkun muun ja aloittaa ensi kauden taas uuden miehen opeissa.

Telegraphin mukaan esillä on ollut neljä henkilöä lyhyen aikavälin ratkaisuksi. Mahdollista lienee, että valittu henkilö jatkaisi pestissä pidempäänkin, myös kesän 2022 jälkeen, mutta ainakin heitä harkitaan pestiin jo nyt.

Neljästä miehestä kolmea yhdistää, että he kaikki ovat juuri nyt vapailla markkinoilla. Kyseiset neljä valmentajaa ovat Ralf Rangnick, Ernesto ValverdeRudi García ja Lucien Favre. Vain ensinmainittu on tällä hetkellä työssä.

63-vuotias Rangnick tunnetaan etenkin miehenä, joka kehitti uusrikkaista Hoffenheimista ja RB Leipzigista vakaita ja uskottavia bundesliigaseuroja. Rangnickia pidetään miehenä, joka on vaikuttanut monien nuorten valmentajien ajattelutapaan jalkapalloilusta. Muun muassa Jürgen Kloppia ja Thomas Tuchelia pidetään jossain mielessä hänen oppipoikinaan. Klopp onkin kuvaillut taannoin Rangnickia ”parhaaksi saksalaiseksi aktiivivalmentajaksi.”

Rangnick aloitti valmennusuransa Ulmissa vain 25-vuotiaana. Hän oli lähellä voittaa Schalkessa Bundesliigan vuonna 2005, mutta on valmentanut viimeisten kymmenen vuoden aikana vain vähän, työskenneltyään lähinnä urheilujohtajan roolissa RB Leipzigissa.

Modernin saksalaisen jalkapalloilun guruna pidetty Rangnick on tällä hetkellä Lokomotiv Moskovan jalkapallojohtaja, mutta Telegraph uskoo, että hän voisi olla valmis lyhytaikaiseen valmennustyöhön Unitedissa. Kuka ties hän voisi jatkaa urheilujohtajana seurassa sen jälkeenkin?

57-vuotiaan Rudi Garcian merkittävin saavutus lienee Lillessä vuonna 2011 saavutettu Ligue 1 -mestaruus. Seitsemän vuotta myöhemmin hän luotsasi Marseillen Eurooppa-liigan finaaliin. Lisäksi ranskalainen on valmentanut Lyonia ja AS Romaa. Lyonista hän lähti viime kesänä vaisun kauden jälkeen.

57-vuotias Ernesto Valverde muistetaan kaikkein parhaiten Barcelonasta, josta hän sai lähtöpassit tammikuussa 2020. Sen jälkeen hän on pitänyt taukoa valmentamisesta. Valverde voitti vajaan kolmen kautensa aikana Barcelonassa kaksi kertaa La Ligan. Lisäksi hän on valmentanut aiemmin muun muassa Athletic Bilbaota, Villarrealia ja Olympiacosia.

Sveitsiläinen Lucien Favre oli jo lähellä päätyä kesällä Valioliigaan, mutta lopulta hän kieltäytyi ottamasta vastaan valmennustyötä Crystal Palacessa. Viimeksi Favre on valmentanut Borussia Dortmundia, josta hän sai lähtöpassit viime joulukuussa.

64-vuotias Favre tunnetaan hyökkäävän jalkapallon ystävänä, ja Unitedin laitapelaaja Jadon Sancho loisti hänen alaisuudessaan Dortmundissa.


Everton – Liverpool | Liverpool on punainen!

Juhliiko Pool Merseysiden derbyssä? Vieraskertoimissa tarjolla herkkua!