Englantilaislehti kyseenalaisti Marcus Rashfordin hyväntekeväisyystyön motiivit – Man United – hyökkääjä puolusti tekojaan pitkällä someviestillä: ”Minä en tarvitse mitään”

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin Marcus Rashford on puolustanut hyväntekeväisyystyönsä ohella solmimiaan yhteistyösopimuksia. Englantilainen politiikan The Spectator -lehti väitti hyökkääjätähden hyötyneen itse taloudellisesti sponsoreistaan.

Spectator ei ole ehtinyt vielä julkaista artikkeliaan Rashfordista.

23-vuotias Rashford on auttanut vähävaraisia lapsia nostamalla 20 miljoonan punnan arvosta tukia eri ryhmille ongelmien torjumiseen. Englannin maajoukkuepelaaja kirjoitti tiistaina puolustusviestin hyväntekeväisyystyönsä puolesta.

– Kuulin juuri, että Spectator aikoo julkaista artikkelin minusta, jossa minun väitetään hyötyneen taloudellisesti viimeisestä 18 kuukaudesta, Rashford kirjoitti tiistaina Twitterissä.

– Selvennykseksi minä en tarvitse mitään yhteistyösopimuksia eri brändien kanssa. Minä teen niitä, koska haluan kentän ulkopuolella tekemäni työn edistyvän ja jokainen saamani summa on sitä varten.

– Viime kesänä 1,3 miljoonaa lasta sai ruokailutukea minun Burberry Childrenin kanssa  solmimani yhteistyökumppanuuden avulla. Heillä oli turvapaikka koulun jälkeen, jossa heidät ruokittiin. Marraskuun sijoituksen ansiosta lapsille taattiin turvapaikat myös kesälomilla.

– Olenko saanut suurta taloudellista tuottoa tästä? Olen joo varmasti, mutta olen myös Manchester Unitedin ja Englannin maajoukkueen pelaaja. Miksi kaikelle täytyy löytä aina motiivi? Miksi emme voi vain tehdä oikeamielisiä tekoja?

– Minä oikeastaan luen välillä Spectatoria, mutta tällaista ei pitäisi julkaista.

Rashford nimettiin vuonna 2020 työstään Iso-Britannian kuningattaren MBE-kunniakuntaan.