Tapahtuiko Liigacupissa oikeusmurha? – manageri: ”VAR hylkäsi meiltä täysin laillisen maalin”

© Kuva: Getty Images

Southamptonin managerin Mark Hughesin mielestä videotuomarointijärjestelmä VAR petti pahan kerran tiistai-illan Liigacupin ottelussa Leicesterissä.

Hughesin mielestä Southamptonin Steven Davisin 82. minuutilla tekemä maali olisi pitänyt hyväksyä. Erotuomari Roger East kuitenkin hylkäsi osuman, koska Nathan Redmondin katsottiin tehneen tilanteessa käsivirheen.

– VAR hylkäsi meiltä täysin laillisen maalin, Hughes manasi Sky Sportsin haastattelussa.

– Sillä ei ole merkitystä, tekeekö tuomion video vai tuomari. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että erotuomari itse asiassa sanoi, että jos VAR ei olisi ollut käytössä, hän olisi hyväksynyt sen tilanteen tapahduttua niin nopeasti.

Videotuomarointia on viime aikoina vaadittu käyttöön välittömästi. Siksi Hugheskaan ei halunnut valittaa asiasta kovin äänekkäästi.

– Jos kaverit ruudun takana katsovat tilanteen hidastettuna, silloin reaaliajassa tahattomasti tapahtuva tilanne voi näyttää tahalliselta, vaikka se ei ole. Meidän näkökulmastamme katsottuna se on laillinen maali, joka olisi pitänyt hyväksyä, ja me olisimme voittaneet ottelun.

Leicester voitti rangaistuspotkukilpailun 6–5 ja eteni kilpailun puolivälierävaiheeseen Manchester Cityn vastustajaksi.