Manchester Unitedin hyökkääjälupaus saa tänään näytönpaikkansa – Solskjær kierrättää pelaajiaan

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær aikoo kierrättää tänään, torstaina, pakkaansa, kun joukkue aloittaa Eurooppa-liigan lohkovaiheen kotonaan kazakstanilaista Astanaa vastaan.

Solskjær paljasti jo keskiviikkona lehdistötilaisuudessa muutaman nimen, jotka nähdään avauskokoonpanossa tänään illalla. Norjalaisluotsi lupasi avausvihellyksestä lähtien minuutteja hyökkääjälupaus Mason Greenwoodille, puolustaja Axel Tuanzebelle, keskikenttäpelaaja Fredille sekä kakkosmaalivahti Sergio Romerolle.

Erityistä mielenkiintoa herättävät omat kasvatit Greenwood ja Tuanzebe. 17-vuotias Greenwood on tehnyt hurjaa jälkeä Unitedin akatemiajoukkueissa ja hän on päässyt tämän kauden Valioliigassa neljästi sisään vaihdosta. Solskjær ja muu Unitedin väki on kehunut Greenwoodia kuorossa, mutta tänään nuorukainen saa kauden ensimmäisen näytönpaikkansa ykkösmiehistön aloituskokoonpanossa.

– Hän on vielä todella nuori. Muistan vielä sen pojan, joka halusi vain pelata kavereidensa kanssa alle 18-vuotiaiden joukkueessa. Nyt se poika koputtelee edustusjoukkueen ovella. Hänen nälkänsä jalkapalloa kohtaan kasvaa varmasti koko ajan, kommentoi Solskjær BBC:n mukaan.

– En vain halua laittaa liikaa paineita hänen niskaansa. Mason on yksi parhaista viimeistelijöistä, joita olen nähnyt, ja minä olen pelannut muutaman varsin hyvän kanssa.

21-vuotias Tuanzebe debytoi Unitedin edustusjoukkueessa jo kaudella 2016-17, mutta hän on pelannut ykkösmiehistön kanssa vasta yhdeksän ottelua. Edelliset 1,5 kautta hän vietti lainalla Aston Villassa. Tällä kaudella Tuanzebe on päässyt kentälle vain kerran, viimeisiksi hetkiksi Leicesteriä vastaan.

– Se on osa kasvamisprosessia. Muistan ensimmäisen kurkistukseni ykkösjoukkueeseen 19 vuoden iässä. Silloin en vielä mahtunut mukaan, mutta nyt olen 21. Tiedän, mihin suuntaan haluan mennä, kommentoi Tuanzebe.

Solskjærin mukaan on itsestäänselvyys, että nuorille tulee antaa tilaisuuksia.

– Ei voi tietää, ellei visko heitä syvään päätyyn. En näe mitään muutakaan keinoa.

– Olen aina tehnyt niin, missä ikinä olen ollutkin. Siihen uskon valmentajana, mahdollisuuden antamiseen.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS