Athletic: Mauricio Pochettinon potkut tulivat kalliiksi Tottenhamille

© Kuva: Getty Images

Mauricio Pochettinon potkut Tottenhamin päävalmentajan paikalta julkaistiin tiistai-iltana, mutta valmentaja-asiasta keskusteltiin seuran sisällä jo viime viikon keskiviikosta alkaen.

The Athletic kertoo Pochettinon ja seuran puheenjohtajan Daniel Levyn keskustelleen tilanteesta jo viikkoa aiemmin. Seuran sisällä oltiin vahvasti sitä mieltä, että jotain on tehtävä alkukauden heikon menestyksen takia. Kun Pochettino ei suostunut eroamaan päävalmentajan paikalta, Levy ja seurajohto päättivät antaa argentiinalaiselle kenkää.

Spurs ilmoitti keskiviikkona José Mourinhon olevan seuran uusi manageri. Portugalilaisen konkariluotsin sopimus ulottuu peräti kauden 2022-23 loppuun saakka.

Koska Pochettino ei eronnut vaan tuli erotuksi, hän käärii seuralta melkoisen erorahan. Athleticin käsityksen mukaan Tottenhamin Pochettinolle pulittama summa on peräti 12 miljoonaa puntaa eli lähes 14 miljoonaa euroa.

Kun Mourinho sai viime joulukuussa potkut Manchester Unitedista, eroraha oli suuruudeltaan samaa luokkaa. Manchesteriläisseura pulitti Mourinholle noin 15 miljoonan euron potin tämän erottamisen johdosta.

Athleticin mukaan Pochettino olisi jättänyt Spursin jo viime alkukesästä, jos joukkue olisi kukistanut Liverpoolin Mestarien liigan finaalissa. Valmentajan viisivuotinen taival olisi siinä vaiheessa päättynyt yhteen seurahistorian suurimmista saavutuksista. Kun niin ei käynyt, Pochettino jatkoi uraansa Pohjois-Lontoossa.

– Ennen Mestarien liigan finaalia näytti siltä, että hän haluaa lähteä. Vaikutti siltä ettei hänen sydämensä ollut enää mukana, nimetön lähde Tottenhamista sanoi Athleticille.