Argentiinan maajoukkueen entinen laitahyökkääjä Maxi Rodríguez halusi aikoinaan Liverpooliin niin kovin, että hän päätyi kertomaan joukkueen silloiselle managerille Rafael Benítezille pienen valkoisen valheen.

Viime vuonna kasvattajaseuraansa Newell’s Old Boysiin palannut Rodríguez, 39, edusti Atlético Madridia ennen ilmaista siirtoaan Englantiin. Hän oli viettämässä joulua kotimaassaan, kun hän sai tietää Liverpoolin kiinnostuksesta ja Benítez soitti hänelle.

Kumpikin puhuu äidinkielenään espanjaa, joten puhelinkeskustelukin hoidettiin sillä kielellä. Benítez teki kuitenkin selväksi, että hän odottaa myös ulkomailta saapuvien pelaajien osaavan englantia.

Rodríguez ei halunnut siirron kaatuvan, joten hän valehteli kielitaidostaan, vaikka todellisuudessa hän ei tuolloin osannut edes englannin alkeita.

– Rafa sanoi minulle sen olevan ensisijaisen tärkeää, että kaikki puhuvat englantia pukuhuoneessa. Hän kysyi minulta, osaanko puhua englantia ja vastasin, että ”Tietysti osaan, ei mitään hätää”, muisteli Rodríguez The Mirrorin mukaan.

– En tietenkään halunnut neuvottelujen kaatuvan, joten kerroin pienen valheen.

Maxi Rodríguez edusti Liverpoolia kaksi ja puoli vuotta ja pelasi seurassa 73 ottelua. Kuva: Getty Images

Rodríguez joutui tunnustamaan valheensa Benítezille lehdistötilaisuudessa, jossa hänet esiteltiin Liverpoolin uutena pelaajana kannattajille ja lehdistön edustajille.

– Englantiin saapuessani minua odotti lehdistötilaisuus. Rafa sanoi minulle, että hän puhuisi ensin ja minä jatkaisin siitä.

– Siinä vaiheessa tartuin Rafaa hihasta ja sanoin hänelle, että ”Minun on kerrottava sinulle jotain. En osaa englantia. Osaan ainoastaan moikata”.

– Rafa kutsui minua paskiaiseksi, mutta me molemmat nauroimme tilanteelle ja minä opin myöhemmin puhumaan englantia.