Jamie Carragher: Tästä syystä Carlo Ancelotti oli historiallisen derbyvoiton suurin onnistuja

© Kuva: Getty Images

Liverpoolin puolustajalegenda Jamie Carragher on avannut Sky Sportsille syitä, miksi hänen entinen työnantajansa hävisi lauantaina kotikentällään Evertonille 0-2.

Everton oli ennen lauantaita voittanut Anfieldilla viimeksi vuonna 1999, ja ylipäätään Toffeesin edellisestä derbyvoitosta oli ehtinyt vierähtää jo 23 peliä.

Carragherin mukaan Evertonin manageri Carlo Ancelotti oli viikonlopun suurin yksittäinen onnistuja ja isoin syy Toffeesin Anfield-kirouksen päättymiselle.

– En ikinä antanut ottelun parhaan pelaajan palkintoa jostain syystä, ehkä se unohtui. Evertonilla oli kolme tai neljä pelaajaa, jolle sen olisi voinut antaa, mutta katsoin pelin uudestaan eilen aamulla, ja heidän paras miehensä (Man of the Match) oli manageri Carlo Ancelotti, kommentoi Carragher Monday Night Football -ohjelmassa.

– Siitä oli 22 vuotta, kun he viimeksi voittivat Anfieldila. Evertonin tilastot Anfieldilta ovat pahamaineisia, joten Anfieldilla voittaminen on valtava asia Evertonille. He juhlivat kuin hullut ja ihan oikeutetusti.

– Tämä oli Evertonin liigasaldo Anfieldilla kaudesta 1962-63 lähtien ennen lauantaita: 58 ottelua ja niissä kuusi voittoa. Siksi se oli niin asia, mitä lauantaina tapahtui.

– Unohtakaa ne 22 vuotta. Kun ajatellaan 1960-lukua ja [Evertonin] kaikkien aikojen joukkuetta, Everton voitti liigamestaruuden, FA Cupin ja pääsi yhteen toiseen finaaliin, mutta voitti silti vain kerran Anfieldilla. He voittivat liigan vuonna 1970, mutta voittivat vain kerran Anfieldilla 1970-luvulla. 1980-luvun Evertonin, heidän kaikkien aikojen joukkueensa, voitti Anfieldilla vain kahdesti [liigassa].

Carragherin mukaan Ancelotti onnistui valmistelemaan joukkonsa otteluun henkisesti oikein.

– Minä kerron teille omasta kokemuksestani, miksi heidän tilastonsa [Liverpoolia vastaan] viimeisten 20 vuoden ajalta ovat niin kehnoja, myös Goodisonilla.

– Everton ei ikinä lähtenyt derbyyn oikealla latauksella. Joko he olivat liian latautuneita ja saivat punaisia kortteja tai sitten he tulivat peleihin täysin peloissaan, varsinkin Anfieldille.

– Everton latautuu derbyyn ajoittain siten, että se on heidän kauden isoin ottelunsa.

– Ancelotti taas sanoi, että ”Unohtakaa Liverpool. Nämä ovat kolme pistettä, joilla taistelemme pääsystä europeleihin”.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.