Mestarien liigan ennakko: Liverpoolin tähti voi yltää harvinaiseen saavutukseen – päihittääkö Jari Litmasen komean tilaston?

© Kuva: Getty Images

Liverpool, Tottenham ja Manchester City edustavat Valioliigaa tiistaina Mestarien liigan puolivälierissä.

Tottenham-Manchester City

Tottenham Hotspur Stadiumilla koetaan ensimmäinen euroilta. 

Tottenhamilla on uudessa kodissaan tappioton saldo: Crystal Palace kaatui viime viikolla tupaantuliaisissa luvuin 2–0.

Tiistaina vastus on eri luokkaa. Manchester City voi juhlia tänä keväänä neljää pokaalia. 

Pohjoislontoolaisten päävalmentaja Mauricio Pochettino on peluuttanut suojattejaan kolmen ja neljän pelaajan alakerroilla.

Jos Pochettino lähtee liikkeelle ryhmityksellä 3–5–1–1, joutuu joukkue todennäköisesti vetäytymään syvälle. Tämä tapahtuu, koska laitapuolustajat (wing-backit) Danny Rose ja Kieran Trippier joutuvat laskemaan linjan tueksi. 

Tämä taas johtaa siihen, että Spurs yrittää iskeä vastaan, kun aloitteen ottava City jauhaa syöttömyllyään.

Pochettino piti kamppailua ”valmentajauransa tärkeimpänä”. Tottenham on kompuroinut Valioliigassa. Joukkueella on nyt loistava mahdollisuus antaa upea alku Tottenham Hotspur Stadiumille.

Eric Dier, Serge Aurier ja Erik Lamela puuttuvat liljanvalkoisten porukasta. Oleksandr Zinchenko ja Fabian Delph huilaavat Taivaansinisten ryhmästä. Manageri Pep Guardiola saakin pohtia, kuka aloittaa vasempana puolustajana, sillä lauantaina FA Cupin Brighton-välierävoitossa vastuuta saanut Benjamin Mendy hakee vielä parasta pelikuntoaan.

Liverpool-Porto

Liverpool antoi Portolle viime kaudella Mestarien liigan ensimmäisellä jatkokierroksella vieraissa kyytiä luvuin 5–0.

Porto saa varautua jälleen valtavaan haasteeseen, sillä Liverpool on hävinnyt tällä kaudella vain kerran kotona, Chelsealla syyskuussa Englannin liigacupissa.

Vieraiden manageri Sérgio Conceição on luottanut viime aikoina ryhmitykseen 4–4–2. 

Liverpool aloittanee muodolla 4–3–3. Porto on pelannut tällä kaudella vastaavalla numeroyhdistelmällä. Nähtäväksi jää, kumpaan muotoon Conceição tällä kertaa päätyy.

Liverpoolilla on huolia vasemmalla sivustalla, sillä pelikiellon saanut laitapuolustaja Andrew Robertson puuttuu kokoonpanosta. Oikeajalkainen James Milner paikannee skotlantilaisen.

Vieraiden kovaluu Pepe ja Héctor Herrera kärsivät pelikieltojaan. Vincent Aboubakar on loukkaantunut. Tärkeä Alex Telles paranteli lantiovaivoja viikonloppuna, mutta aloittanee vasempana puolustajana. 

Porto on Portugalin pääsarjassa kakkosena. Benfica on kärjessä maalieron turvin. 

Liverpoolin Sadio Mané voi tehdä tiistaina historiaa. Senegalilainen on tehnyt 13 maalia 20 Mestarien liigan ottelussaan. Jari Litmanen ylsi aikoinaan 14 osumaan vastaavassa pelimäärässä. 

Ruud van Nistelrooy (16), Roberto Soldado (16), Alessandro del Piero (14) ja Andri Ševtšenko (14) komeilevat niin ikään tämän tilaston kärkisijoilla.

C More näyttää illan ottelut.