Europeleissä pitkälle eteneville valioliigaseuroille huojentava uutinen – helpotusta otteluohjelmaan luvassa

© Kuva: Getty Images

Valioliigaseurat, jotka etenevät vielä kuluvan kauden europeleissä kahdeksan joukkoon, saavat helpotusta ensi kauden Valioliigan alkuohjelmaan. Asiasta uutisoi BBC.

Tarkat yksityiskohdat otteluohjelmasta tulevat tietoon myöhemmin elokuun aikana. Ne joukkueet, jotka etenevät kahdeksan joukkoon Mestarien liigassa tai Eurooppa-liigassa, eivät kuitenkaan tule avaamaan uutta valioliigasesonkia vielä muiden joukkueiden tapaan 12. syyskuuta.

Manchester City ja Chelsea ovat vielä mukana Mestarien liigassa. City voitti neljännesvälierien avausosassa Real Madridin vieraskentällä 2-1. Chelsea puolestaan taipui Bayern Munchenille kotikentällään peräti 0-3.

Eurooppa-liigassa taivaltaan jatkavat puolestaan vielä Wolverhampton ja Manchester United. United kaatoi neljännesvälierien avausosassa LASK Linzin 5-0. Wolves pelasi Olympiakosin kanssa 1-1 tasapelin avausosassa. Molemmat englantilaisseurat pelasivat avausosat vieraskentällä.

Sen verran on jo päätetty, että mikäli jokin englantilaisjoukkueista selviää jommassa kummassa turnauksessa finaaliin, ei silloin se joukkue pelaa ainakaan uuden valioliigakauden kahdella ensimmäisellä kierroksella.

Siitä ei ole tullut vielä päätöstä, saako Chelsea huilata avausviikonloppuna, mikäli Bayern pudottaa sen kahdeksan parhaan joukosta Mestarien liigassa.

Joukkueille on luvattu ainakin 30 päivän tauko kauden viimeisestä ottelusta uuden kauden ensimmäiseen kamppailuun.