Arvostettu ennustesivusto povaa: Nämä kolme Valioliigan jättiläistä jäämässä ulos ensi kauden Mestarien liigasta

© Kuva: Getty Images

Valioliigan 26. ottelukierros on yhtä ottelua vaille valmis. Evertonilla on tilaisuus nousta sarjataulukossa tasapisteisiin Liverpoolin kanssa, kun se on kohtaa maanantai-iltana Southamptonin Goodison Parkilla.

Ottelun alla arvostettu ennustesivusto FiveThirtyEight on arvioinut monimutkaisen systeeminsä avulla kaikki loppukauden tulokset ja laittanut joukkueet järjestykseen sen mukaan, mitkä niistä sijoittuvat todennäköisimmin Valioliigan kärkikvartettiin kauden päätteeksi.

Arviota muunnellaan jokaisen ottelun jälkeen, ja kun kautta on tässä vaiheessa jäljellä enää 12 täyttä kierrosta, on hyvä aika vilkaista, mitkä neljä joukkuetta selviävät todennäköisimmin ensi kauden Mestarien liigaan Valioliigan kautta.

Ylivoimaisesti todennäköisin neljän parhaan joukkoon sijoittuva joukkue on luonnollisesti sarjakärki Manchester City, joka johtaa Valioliigaa peräti 12 pisteen erolla kakkosena olevaan Manchester Unitediin.

Ole Gunnar Solskjærin miehistö on kuitenkin paikallisvastustajansa tavoin yli 80 prosentin varmuudella TOP4:n joukossa, kun kausi päättyy toukokuun lopulla. Sen jälkeen todennäköisyysprosentit huippujoukkueiden kohdalla putoavat kuitenkin merkittävästi.

Liverpoolin sijoittuminen TOP4:n joukkoon on haastavasta alkuvuodesta huolimatta jopa 61-prosenttisen varmaa, kun taas Leicesterin ja Chelsean alle 50%. Kauden suurimpiin yllättäjiin lukeutuva West Ham on tällä hetkellä neljäntenä, mutta David Moyesin ryhmän Mestarien liiga -unelmaan luotetaan toistaiseksi vain 26-prosenttisesti.

Pohjois-Lontoon suurseurat Tottenham ja Arsenal eivät sen sijaan näytä lainkaan todennäköisiltä TOP4-joukkueilta tällä hetkellä, sillä kummankin prosenttiluku on alle 15%.

FiveThirtyEight-sivuston ennuste perustuu kehittyneisiin tilastoihin, kuten xG-malleihin sekä sivuston omaan SPI-rankingiin, jossa tutkitaan muun muassa joukkueiden markkina-arvoja, viime kautta sekä maaliodottamaa. Voit tutustua ennusteeseen tarkemmin tästä (englanniksi).

Todennäköisyydet Valioliigan TOP4-sijoitukselle

 1. Man City, >99%
 2. Man United, 85%
 3. Liverpool, 61%
 4. Leicester, 48%
 5. Chelsea, 46%
 6. West Ham, 26%
 7. Tottenham, 14%
 8. Aston Villa, 8%
 9. Everton, 7%
 10. Arsenal, 5%

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

 • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
 • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
 • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.