Manchester City lähti 2-1 -johtoasemasta Mestarien liigan puolivälierän ratkaisevaan osaan, Dortmundin Signal Iduna Parkilla.

Kohti Valioliigan mestarutta marssiva joukkue suoriutui ensi kertaa Pep Guardiolan managerikaudella maanosan ykköskilpailun välierään saakka, yhteismaalit lopulta Citylle 4-2.

Molemmat joukkueet pääsivät haistelemaan maalipaikkoja avauskympillä. Oleksandr Zichenko joutui toistuvasti ahtaalle, ja menetti kertaalleen pallon pahassa paikassa – Mahmoud Dahoudin veto painui kuitenkin suoraan Edersonin syliin.

Manchester City

@ManCity
12. A chess-like opening in Dortmund with both sides getting a feel for each other in these early stages.

🟡 0-0 (1-2) 🔷 #ManCity | mancity.com

15. minuutilla isännät menivät johtoon, englantilaissensaatio Jude Bellinghamin maalilla. Tähän saakka pimennossa ollut Erling Braut Håland sai pidettyä pallon boksissa, ja se ajautui lopulta 17-vuotiaalle, joka painoi upean vedon Edersonin käden kautta oikeaan yläkulmaan. City oli tällä tuloksella matkalla ulos kilpailusta.

17y 289d - Jude Bellingham is the second-youngest player to score in a UEFA Champions League knockout game, after Bojan for Barcelona against Schalke in April 2008 (17y 217d). Stage.

Manchesteriläiset sisuuntuivat maalista selkeästi, ja hulina siirtyi isäntien päätyyn. Kevin De Bruyne ampui 26. minuutilla maalin kehikoihin, ja Bernardo Silva vaati jatkotilanteesta rankkaria – turhaan.

32. minuutilla Phil Foden piti pallon kaikkien todennäköisyyksien vastaisesti boksissa, ja Riyad Mahrez pääsi juoksemaan sen lähes sisään asti – kunnes tilanne siivottiin maaliviivalta – Bellingamin toimesta.

City yritti pitkään nimenomaan rynnätä tasoihin ottelussa; varsinkin De Bruyne tuntui haluavan voittaa ottelun yksinään. Vasta avausjakson viimeisellä kymmenminuuttisella joukkue alkoi hakea maalia hillitymmällä sahaamisella – joka tosin toi mieleen myös viime viikonlopun hämmästyttävän Leeds-ottelun.

City painosti todella rajusti, mutta joutui olemaan varuillaan Hålandin nopeuden turvin haettujen vastaiskujen varalta. Nämä siniset pystyivät ennen taukoa hoitamaan, mutta niin hoiti myös Dortmund oman päätynsä. Tauolle mentiin isäntien johtaessa edelleen 1-0.

Väistämätön tapahtui – Phil Foden loisti lopussa

Toisen jakson alku mentiin täysin samalla kaavalla kuin ensimmäisen loppu, ja homma pyöri edelleen ennen muuta de Bruynen kautta.

Emre Can puski palloa omasta boksistaan reilun 50. minuutin kohdalla, ja palloa näytettiin välittömästi pilkulle. Saksalaisen kädet olivat tilanteessa poikkeuksellisen leveässä asennossa, ja pallo osui niistä toiseen hänen omasta päästään kimmoten. VAR-tarkastus otti aikansa, mutta pilkku pysyi voimassa. Mahrez laukoi sisään voimalla, joka todella koetteli verkon kestävyyttä. Tilanne 1-1, yhteismaalit Citylle 3-2.

GOAL

@goal
Riyad Mahrez POWERED it in 💥

#UCL

Keskustelu rangaistuspotkutuomiosta jatkuu varmasti, mutta odotettavissa sellainen oli – niin monta kertaa keltaiset joutuivat suojaamaan maaliaan lähes keinolla milla hyvänsä.

ESPN FC

@ESPNFC
Did Man City deserve a penalty? 🤔

Lähes heti maalin jälkeen Citylle kävi kuten usein aiemminkin; joukkue tuntui sammuttavan osan moottoreistaan. Tasapeli tältä illalta toki olikin vielä riittävä tulos, mutta Dortmundin nopea pisto saattoi tulla koska tahansa.

75 minuutilla Foden ratkaisi joukkueelleen välieräpaikan kilpailussa. 20-vuotias sai palloin oikealla boksin ulkopuolella, lyhyen kulmapotkun jälkeen. Todella laadukas ja voimalla ammuttu pallo etutolpan kautta ohi uhrautuvasti heittäytyneen Marwin Hitzin.

Yhtäkkiä tilanne oli täysin Cityn hallussa; yhteismaalit 4-2, englantilaisilla turvanaan lisäksi kaksi vierasmaalia. Dortmund ei tästä sillasta enää noussut, vaan sen taival kilpailussa päättyi.

Englantilaisen jalkapallon tulevaisuudesta kiinnostuneet saattavat olla Dortmundissa nähtyyn varsin tyytyväisiä.