Manchester City onnistui kaatamaan Paris Saint-Germainin Mestarien liigan huippukamppailussa keskiviikkona. Jännitysnäytelmä päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon lukemin 2-1.

Avausjaksolla pelin kuva oli selvä ensimmäisistä minuuteista lähtien. City piti palloa ja vieraat keskittyivät vastahyökkäyksiin. Ranskalaisvieraiden maalipaikat olivat kuitenkin vähissä, sillä kotijoukkue pystyi estämään hyvin PSG:n vastahyökkäysyritykset läpi jakson.

Ensimmäinen vaarallinen tilanne pariisilaisten päädyssä nähtiin jo viidennellä peliminuutilla, kun Rodri pääsi puskemaan lähietäisyydeltä. Vieraiden puolustus kuitenkin pystyi selvittämään tilanteen maaliviivan läheisyydestä.

Avausjakson paras tilanne osui lopulta İlkay Gündoğanille. Saksalaisen laukaus boksin sisältä pamahti kuitenkin ainoastaan tolppaan.

PSG:n paras ja oikeastaan ainut vaarallinen maalipaikka ensimmäisellä puoliajalla siunaantui Kylian Mbappelle. Ranskalaiskärjen laukaus nopean vastahyökkäyksen päätteeksi painui kuitenkin reilusti yli maalin.

OptaJean

@OptaJean
3 - Touches in the opponent's box in the 1st half of #MCIPSG

Manchester City : 23
Paris: 3

Cornered.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Toinen jakso sai räväkän alun, kun vieraat siirtyivät kamppailussa johtoon 49. minuutilla. Lionel Messin syöttö kimposi boksin sisällä onnekkaasti Mbappelle, joka laukoi pallon verkon perukoille.

PSG:n johto kesti kuitenkin ainoastaan reilun kymmenen minuutin ajan. City otti pelin jälleen haltuunsa vieraiden johtomaalin jälkeen, ja se sai lopulta palkinnon tasoitusosuman muodossa 61. peliminuutilla Raheem Sterlingin toimesta.

23 - Raheem Sterling has now scored as many UEFA Champions League goals as Frank Lampard (23), with Wayne Rooney (30) and Paul Scholes (24) the only Englishmen to score more in the competition. Equaliser.

PSG oli erittäin lähellä siirtyä uudelleen johtoon 74. minuutilla, kun Neymarille avautui loistava tilaisuus maalintekoon. Brasilialaishyökkääjän viimeistely kuitenkin ontui, ja lukemat tulostaululla pysyivät muuttumattomina.

Vain kaksi minuuttia Neymarin paikan jälkeen kotijoukkue rakenteli upean johto-osuman, joka jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi. Riyad Mahrezin keskitys tavoitti Bernardo Silvan boksin sisällä, joka puolestaan jatkoi pallon ykkösellä suoraan vaihdosta kentälle tulleelle Gabriel Jesusille loistavaan maalipaikkaan, eikä brasilialaiskärki erehtynyt.

Jesus sai syötön myös Sterlingin tekemään tasoitusosumaan, joten brasilialaiskärjen ottaminen kentälle oli onnistunut veto Pep Guardiolalta.

Voiton myötä City varmisti lohkovoiton. Myös PSG varmisti jatkopaikan, sillä RB Leipzig kaatoi lohkon toisessa kamppailussa Club Bruggen.