Ensi kaudeksi Valioliigaan nousee Mestaruussarjasta Leeds United, se tiedetään. Kakkospaikalle on vielä ennen illan viimeistä kierrosta sen sijaan tunkua.

West Bromwich on läpi kauden haastanut Leedsiä, mutta nyt sen suora nousu on yhä uhattuna. Albionilla on kasassa ennen viimeisiä pelejä 82 pistettä, kun sen perässä tulevalla Brentfordilla on niitä 81, ja nelospaikan Fulhamilla 80. Asetelmassa on siis vielä monta muuttujaa.

Peräti kolme voitotonta ottelua perättäin tahkonut West Brom kohtaa tiistain totuuden hetkellään Queens Park Rangersin kotonaan. Ärrien sijoitus sarjassa on ennen ottelua 14.

Brentford hukkasi viime kierroksella oivallisen paikan, häviten Stokelle 0-1; sen toiveet suorasta noususta lepäävät siis osin myös kilpailijoiden harteilla. Beesin viimeinen taisto käydään kotikentällä, sarjan toiseksi viimeisenä olevaa Barnsleyä vastaan. Fulham taas kohtaa talouskurimukseen ajautuneen, 13. sijalta peliin lähtevän Wiganin.

Cardiff pitää viimeistä nousu-playoffeihin oikeuttavaa kuudetta tilaa hallussaan, kolmen pisteen erolla Swanseaan. Näin tässäkään polttopisteessä peli ei ole vielä ratkennut.

Eikä tässäkään vielä kaikki. Kolme joukkuetta, jotka nyt näyttävät olevan matkalla Ykkösliigaan, ovat Luton (48 pistettä), Barnsley (46 pistettä), sekä Hull (45 pistettä). 21. sijalla, viimeisenä säilyjänä iltaan lähtevä Charlton siis tarvitsee myös onnistumisen ottelussaan paineetonta Leedsiä vastaan.

Kaikki illan ottelut alkavat kello 21.30 Suomen aikaa.