Mertesacker ymmärtää Arsenalin fanien turhautumisen Öziliin: ”Hänellä on erilainen luonne”

© Kuva: Getty Images

Arsenalin akatemian johtaja Per Mertesacker tietää, että seuran kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva Mesut Özil pystyy parempaan.

Saksalaistoppari Mertesacker, 34, pelasi Özilin, 30, kanssa maajoukkueessa ja Arsenalissa, kunnes lopetti uransa viime vuonna.

Özil on ollut Tykkimiesten kannattajien silmätikkuna pitkään. Kaikki tietävät, mihin saksalaistaituri pystyy hyvänä päivänä, mutta ne hyvät päivät tulevat harvoin isojen pelien kohdalla, eikä tilannetta auta Özilin velttomainen olemus.

Mertesacker sanoo ymmärtävänsä kannattajien turhautumisen, sillä hän on itsekin kokenut sitä Öziliä kohtaan. Hän vain tiesi, miten maanmiestään tuli käsitellä.

-He (kannattajat) eivät luultavasti ymmärrä häntä, kommentoi Mertesacker Goalin mukaan.

– Tiedän, miten suhtautua häneen ja miten potkia häntä eteenpäin, kun hän tarvitsee sitä. Mutta viime kädessä sen on lähdettävä hänestä, jos hän haluaa nousta seuraavalle tasolle. Mutta hänestä on siihen.

– Hän rakastaa jalkapallon pelaamista, se ei ole aina niin ilmeistä. Hän on nero siinä mielessä, mitä hän osaa tehdä pallon kanssa. Sen voi nähdä jokaisissa harjoituksissa.

– Kun hän saa pallon, hän on levollinen. Hän ajattelee kuin pelaisi puistossa. Hän osaa antaa sellaisia syöttöjä, joihin kukaan muu ei pysty. Hänellä on maaginen vaisto.

Mertesackerin mukaan Özil ei ole räiskyvä persoona.

– Hän haluaa olla sujut kaikkien kanssa. Hän ei ole sellainen tyyppi, joka lähestyy ihmisiä ja käskee heitä tekemään ”sitä, tätä ja tuota”.

– Hänellä on erilainen luonne, ja välillä minulla oli vaikeuksia sen kanssa. Joskus olin todella vihainen hänelle päivien ja viikkojen ajan.