Asiantuntija tylyttää Arsenalin nimimiestä: ”Ilman palloa yksi maailman huonoimmista pelaajista!”

© Kuva: Getty Images

Arsenalin ex-pelaajan Paul Mersonin mukaan Mesut Öziliä on vaikea nähdä mukana Tykkimiesten suunnitelmissa.

Özilin, 31, Arsenal-sopimusta on enää vuosi jäljellä. Hän ei ole pelannut Valioliigassa minuuttiakaan sen jälkeen, kun pelit jatkuivat koronatauon jälkeen.

– Mielestäni Özil on paras esimerkki pelaajasta, jonka pitää pelata kunnon joukkueessa, joka taistelee tosissaan titteleistä ja dominoi jalkapallo-otteluja. Hänen täytyy pelata todella menestyvässä joukkueessa, Merson toteaa Sky Sportsilla.

– Hän ei voi pelata tässä Arsenalin joukkueessa, ja tässä syy: hän ei aio muuttaa pelaamistaan nyt kolmekymppisenä, eikä Arsenal aio muuttaa pelitapaansa hänen takiaan. Hän ei seuraa vastustajia alaspäin eikä jahtaa pelaajia. Hänet tarvitaan joukkueeseen, joka pitää palloa 70-prosenttisesti joka viikko ja sitten hän pelaa.

Merson sanoo kaikkien tietävän, kuinka Özil pelaa. Jos miehelle antaa pallon, hän löytää oman pelaajan syötöllään.

– Jos pallo ei ole omalla joukkueella, hän ei voita sitä takaisin rakkaudesta tai rahasta. Hän ei ole kiinnostunut, kun pallo ei ole heillä. Kuinka jollekin voi maksaa 350 000 puntaa viikossa, kun me kaikki tiesimme tämän olevan hänen pelityylinsä? Jos hänellä ei ole palloa, hän on yksi maailman huonoimmista pelaajista!