Mohamed Salah näkee VAR:issa vain yhden hyvän puolen: ”Lisää rankkareita minulle”

© Kuva: Getty Images

Videotuomarijärjestelmä VAR on mitä todennäköisimmin tullut jalkapalloiluun jäädäkseen. VAR:ia on käytetty edellisissä miesten ja naisten MM-turnauksissa, viime kaudella Mestarien liigassa, ja tällä kaudella se otettiin käyttöön myös Valioliigassa.

Luonnollisesti VAR – pelin uutena elementtinä – on puhuttanut Englannissa runsaasti. Muun muassa Manchester City sai kokea VAR:in vaikutuksen karvaasti, kun Gabriel Jesusin lisäajalla Tottenhamin verkkoon tekemä voittomaali hylättiin, kun videotarkistuksessa havaittiin pallon osuneen pelinrakentelussa Aymeric Laporten käteen.

CNN kyseli kantaa VAR:iin Liverpoolin tähtihyökkääjä Mohamed Salah’lta, eikä egyptiläisen vastaus horju lainkaan. Salah’n mieleen videotuomiot eivät ole.

– En pidä siitä. Se on vastaukseni, aina, Salah totesi 10. syyskuuta toteutetussa haastattelussa.

– Rakastan jalkapalloa sellaisena kuin se on.  Siihen kuuluvat erotuomarin virheet ja joskus pelaajien aggressiot.

– On ihan ok joskus suojella pelaajia vaaralliselta peliltä. Mutta okei, minun mielestäni se saisi olla ainoa syy turvautua videotarkistuksiin.

– Minä olen hyväksynyt jalkapallossa niin erotuomarin kuin pelaajienkin virheet. Se tekee jalkapallosta kiehtovampaa, Salah pamauttaa.

Yhden hyvänkin puolen Salah – jota aika ajoin on sukeltelustakin syytetty – VAR:ista kuitenkin löytää.

– Se merkitsee enemmän rankkareita minulle, tulette vielä huomaamaan.

Kertoimet ottelulleLiverpool - West Ham24.02.2020