Englantilaislehti Evening Standardin mukaan Liverpoolin laitahyökkääjä Mohamed Salah saattaa missata peräti neljä kuukautta kauden 2020-21 seuraotteluista maajoukkuesitoumusten takia. Liverpool ei kuitenkaan ole tilanteesta vielä huolissaan.

Aiemmin tällä viikolla, kansainvälinen olympiakomitea (KOK) ilmoitti siirtävänsä Tokion kesäolympialaiset koronaviruspandemian takia myöhemmälle ajankohdalle. Uusia päivämääriä ei olla vielä lyöty lukkoon, mutta KOK:n mukaan tapahtumaa ei aiota siirtää ”myöhemmälle kuin vuoteen 2021”.

Kyseinen uutinen on avannut mahdollisuuden sille, että egyptiläishyökkääjä Salah tulee osallistumaan kahteen maajoukkueturnaukseen kesken kauden 2020-21.

Mohamed Salah suuteli palloa ennen onnistunutta rangaistuspotkua Egyptin paidassa kesän 2018 MM-kisoissa. Kuva: Getty Images

Afrikan mestaruusturnaus (AFCON) tullaan pitämään taas ensi vuodesta lähtien tammikuussa. Jürgen Klopp, joka todennäköisesti joutuu pärjäämään sen aikaa ilman Salahia, Naby Keïtaa, Joël Matipia ja Sadio Manéa, kuvaili päätöstä ”katastrofiksi”.

Saksalaismanageri saisi tuskailla entistä enemmän, jos Salah lähtisi edustamaan Egyptiä myös olympialaisten jalkapalloturnaukseen vain joitain viikkoja myöhemmin. Standardin mukaan Liverpool ei kuitenkaan ole tilanteesta vielä huolissaan.

[readmore from=Liverpool]

Ennen olympiakisojen siirtämistä, Salah ei ollut vielä päättänyt, liittyykö hän yhtenä yli 23-vuotiaana pelaajana Egyptin ryhmään. Jos koronaviruspandemia ei olisi vaikuttanut jalkapallokalenteriin näin merkittävästi, 27-vuotias laitahyökkääjä olisi missannut olympialaisten takia vain ensi kauden alun.

Kisojen siirtämisen myötä Salah jäisi paitsi useista Liverpoolin otteluista, jos hän päättäisi osallistua vuoden 2021 puolella sekä AFCON:iin että olympialaisiin.

Salah tulee kuitenkin neuvottelemaan olympialaisiin osallistumisesta vielä erikseen Kloppin kanssa. Mutta koska kesäolympialaisten uudesta ajankohdasta ei ole vielä varmuutta, sovittua keskustelua ei olla vielä lisätty kalenteriin, Standard jatkaa.