Mohamed Salah on kirjannut nimensä taas Valioliigan historiankirjoihin viemällä yhden ennätyksen Manchester United -legenda Wayne Rooneylta Liverpoolin lauantaisessa voitossa Leeds Unitedia vastaan.

Salah aloitti uuden valioliigakauden hurjalla tavalla, kun hän paukutti hattutempun sarjanousija Leedsin verkkoon. Kaksi 28-vuotiaan egyptiläishyökkääjän maaleista tuli pilkulta ja yksi komeasta puolivolleysta viisimaalisen avausjakson aikana.

Kun Salah tekee Liverpoolille maalin, on joukkueella myös tapana yltää kamppailussa voittoon. Sama tarina toistui myös Leedsiä vastaan, kun punapaidat selättivät vieraat 4-3-lukemin Anfieldilla.

Liverpool on voittanut nyt peräti 35. peräkkäistä ottelua, joissa Salah on tehnyt maalin. Kyseinen putki määritää uuden valioliigaennätyksen, joka oli pitkään Manchester Unitedin kaikkien aikojen maalintekijän, Wayne Rooneyn nimissä.

OptaJoe

@OptaJoe
35 - Liverpool have now won each of the last 35 @premierleague games in which Mo Salah has scored - he has overtaken Wayne Rooney's competition record of 34 consecutive wins when scoring from September 2008 to February 2011. King.

Salah on myös Liverpoolin ensimmäinen pelaaja sitten John Aldridgen, joka on onnistunut tekemään hattutempun pääsarjan ensimmäisellä ottelukierroksella. Aldridge maalasi kolmesti Charltonin verkkoon kaudella 1988-89.

OptaJoe

@OptaJoe
1988 - Mohamed Salah is the first @LFC player to score a hat-trick on MD1 of a league season since John Aldridge against Charlton in 1988-89. Magic.

 

Ottelun jälkeen Salahilta kysyttiin, oliko viime minuuttien rangaistuspotku helppo laittaa sisään, vaikka hän oli jo kerran aiemmin ampunut yhden pilkun maaliin saman ottelun aikana.

[readmore from=Liverpool]

– Olen tehnyt maalin pilkulta Mestarien liigan finaalissa, joten tällä kertaa se oli hieman helpompaa, varsinkin ilman faneja katsomossa, Salah naurahti Sky Sportsin haastattelussa.

– Mutta kaikki kaikessa, minun oli vain keskityttävä ja laitettava pallo sisään, jotta saisimme ottelusta täydet kolme pistettä, Salah lisäsi.

Hattutempun tehnyt Salah nousee luonnollisesti Valioliigan maalipörssin ykkössijalle, kun kautta on takana vasta muutaman ottelun verran. Liverpool-tähti varmasti toivoo, että avauskierroksen vahva maalisaldo auttaa hänet jo hänen kolmannen Valioliigan Kultaisen Kengän voittoon.