Avausottelut Valioliigassa eivät pettäneet tauon jälkeen. Aston Villa haki tärkeän pisteen Sheffield Unitedilta ja Manchester City osoitti kliinisyyttä Arsenalia vastaan. Ohessa lyhyt ennakko illan otteluista.

Pukki partyn paluu

Pukki party laajeni entuudestaan, kun Teemu Pukki kertoi hänen vaimonsa olevan raskaana. Norwich toivoo bileiden jatkuvan myös kentällä, sillä seura on kieltämättä kinkkisessä tilanteessa sarjan hännillä, ja putoaminen näyttää lähes varmalta.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen

Sporting Life Football

@SportingLifeFC
🗣️"Bournemouth's xGA per game has increased, and their xGF per game has decreased. Combine that with the fact that they have the hardest remaining schedule, and things look bleak."

Read our #PremierLeague outright article here 👉 infogol.net/en/blog/previe…

#afcb #WHUFC #AVFC

Hyökkäyspää lienee Onel Hernándezia lukuun ottamatta täydessä kunnossa. Hän on iso menetys, koska materiaali ei ole entuudestaan leveä. Ongelmia on myös muualla ja sivussa ovat: Marco Stiepermann, Christoph Zimmermann, Sam Byram sekä Grant Hanley. Norwichin rosteri on todella kapea ja loukkaantumiset eivät edesauta menoa tiukan otteluohjelman ja kovan kuormituksen keskellä.

Teemu Pukki kerää katseet kotimaassa, mutta joukkueen todellinen tähti on Emiliano Buendía. Vaikka Norwichin kausi ei ole mennyt niin sanotusti putkeen, on Buendía kuitenkin iskenyt kaikilla mittareilla erinomaiset lukemat taululle. Hän on tilastojen valossa sarjan toiseksi paras luova pelaaja Kevin De Bruynen jälkeen.

Statman Dave

@StatmanDave
Emi Buendía p90 in the Premier League this season:

4.1 successful take-ons
5.7 passes into final 1/3
3.3 chances created
2.9 tackles won
2.1 passes into box
0.6 through balls
0.3 assists
0.3 xA

Special. 🙌🇦🇷

Norwich on parhaimmillaan erittäin viihdyttävä joukkue, mutta sinisilmäisyys ei ole hyvä asia. Keskikenttä ja puolustuslinja ovat olleet täysin paperia ja omissa soi jatkuvasti.

Maaliodottaman valossa pitäisi Norwichilla kuitenkin olla seitsemän pistettä nykyistä enemmän, joten rutkasti epäonnea on myös mahtunut mukaan.

Odotettu avaus Southamptonia vastaan:

Krul
Aarons-Godfrey-Klose-Lewis
Tettey-McLean
Buendia-Duda-Cantwell
Pukki

Syttyykö Saints?

Yksi Valioliigan kiinnostavimmista projekteista pyörii Southamptonissa Ralp Hasenhüttelin valvovan silmän alla. Southampton on sarjataulukossa vasta neljäntenätoista, mikä ei ole kovinkaan imartelevaa, Pinnan alla kuplii kuitenkin paljon hyvää, varsinkin prässilukemissa.

Southamptonilla oli hyvä vaihe joulukuun puolenvälin jälkeen, mutta tulokset alkoivat sen jälkeen kylmetä. Southamptonin suurin ongelma Hasenhüttelin suhteellisen aggressiivisessa jalkapallossa on oma pää. Tarkemmin sanottuna Southampton antaa vastustajilleen aivan liikaa laadukkaita paikkoja.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen

Sporting Life Football

@SportingLifeFC
🗣️ "Defensively, #Arsenal can’t keep the chances out, and have allowed 16 non-penalty big chances under Arteta, the seventh most in the league in that time."

Check out @JAKEOZZ's Man City vs Arsenal preview
➡ infogol.net/en/blog/previe…

#ManCity #AFC #MCIARS

Joukkue on kaiken lisäksi ollut yliriippuvainen Danny Ingsin maaleista. Ings on ylisuorittanut oman xG:n, mutta joukkue on alisuorittanut. Suurin osa pelaajista ei kykene vastaamaan huutoon.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen

Odotettu avaus Norwichia vastaan:

McCarthey
Walker-Peters–Stephens–Bednarek–Bertrand
Armstrong–Højbjerg–Ward-Prowse–Redmond
Obafemi–Ings

Punaiset paholaiset

Manchesterissa odotetaan Valioliigan paluuta vesi kielellä. Joukkue on toisin sanoen jälleen täydessä kunnossa. Käytännössä ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Paul Pogba on selättänyt nilkkavammansa ja joukkueen paras hyökkäävä pelaaja Marcus Rashford tekee paluun viheriöille. United on hävinnyt viimeksi 22. tammikuuta Burnleylle, ja tasapaino on alkanut löytymään kentällä. Iso kiitos siitä kuuluu Fredille.

Manchester United hyötyy viidestä vaihdosta selkeästi ja voisi uskoa joukkueen antavan painetta läpi ottelun, sillä vaikka laatu kärsii vaihdoista – löytyy penkiltä kuitenkin juoksuvoimaa. Jesse Lingard sekä Andreas Pereira eivät kummatkaan ole parasta A-luokkaa pallollisena, mutta he tuovat kuitenkin rutkasti vaihtoehtoja Ole Gunnar Solskjærille vaihdosta.

Odotettu avaus Tottenhamia vastaan:

De Gea
Wan-Bissaka-Lindelöf-Maguire-Shaw
Fred-McTominay
James-Fernandes-Rashford
Martial

Mourinhon onni

José Mourinhon palkkaus Tottenhamin peräsimeen nosti monien kulmakarvoja. Tuloksia on osittain tullut, mutta isoja tappioita on kertynyt myös tilille. Kaiken lisäksi peli ei ole ollut millään parametreillä kovinkaan kaksista. Mourinho ja Tottenham ovat kuitenkin ehtineet nuolla haavojaan, ja Tottenham lähtee lähes täydessä kunnossa haastamaan Unitedia.

Loukkaantuneina ovat ainoastaan Japhet Tanganga ja Giovanni Lo Celso. Dele Alli onnistui haalimaan itselleen yhden ottelun pelikiellon COVID-tauon aikana. Mutta. Harry Kane sekä Son Heung-Min ovat jälleen käytettävissä, mikä lisää Tottenhamin vaarallisuutta selkeästi.

Voi olla myös, että tauko teki hyvää belgialaisille konkariosaston toppareille. Monen vuoden rasitus alkoi näkymään otteissa. Voi tietyllä tapaa verrata tilannetta yleisurheilun hyviin kotimaisiin tuloksiin. Joskus kehon on hyvä levätä.

Täysikuntoinen Tottenham tarkoittaa klassista mourinhopalloa, mikä on ajoittain kaikessa yksinkertaisuudessaan tehokasta. Pelinrakentelussa Mourinho suosii vinoa kolmen alakertaa, jossa vasen laitapakki Ben Davies jää alemmaksi ja oikea laitapakki Serge Aurier saa ravata omaa laitaansa ylöspäin. Samalla mahdollistaa tämä vino muoto sen, että oikea laitahyökkääjä voi kaventaa keskelle ja tarjota vaihtoehtoa taskuissa.

Peli ei ole sinäänsä ihmeellistä ja vastahyökkäykset ovat edelleen isoin ase. Harry Kane ja Son Heung-Min tuovat oman mausteensa myös suunnanmuutoksiin. Kane kykenee sitomaan pelaajia tehokkaasti itseensä ja hän on isoksi mieheksi hyvä tekemään myös peliä. Son tekee todella monia liikkeitä ja parhaimmillaan ajoitukset hipovat lähes täydellisyyttä.

Dele Allin tilantulkinta tulee olemaan isossa roolissa tässä kokonaisuudessa kunhan herra saadaan jälleen kentille. On syytä muistaa, että terve Tottenham on sarjasijoitusta huomattavasti parempi joukkue.

Odotettu avaus Man Unitedia vastaan:

Lloris
Aurier-Sánchez-Alderweireld-Davies
Winks-Ndombele
Sissoko-Son-Bergwijn
Kane

 

Ottelut näkyvät suorana Viasat jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

20:00 Norwich – Southampton
22:15 Tottenham – Manchester United