Näkökulma: Norwich on valmis Valioliigaan – yksi suuri muutos pysäyttää hissiliikkeen

© Kuva: Getty Images

Norwichin nousu Valioliigaan on ollut jo pitkään lähes varma, mutta lauantaina se sai sinetin, kun pahimmat kilpakumppanit menettivät pisteitä.

Norwich on ollut kuluvalla kaudella täysin ylivoimainen Mestaruussarjassa, ja voisin melkein jopa väittää, että Kanarialinnut on pelannut väärällä sarjatasolla. Näin jyrkästi en voi asiaa kuitenkaan ilmaista, koska muistissa on varsin hyvin viime kausi, jolloin Norwich oli Valioliigassa heittopussi.

Sosiaalisessa mediassa ei voi välttyä kommenteilta, jossa Norwichia vähätellään. Norwichin sarjanousu varmistui vasta tunteja sitten ja uuden kauden alkuun on vielä neljä kuukautta. Silti moni julistaa jo nyt joukkueen ”varmaksi putoajaksi”.

LUE MYÖS: Se on siinä! Norwichin sarjanousu varmistui – ”Hyvää iltapäivää, Valioliiga!”

Voi olla, että kyseisillä henkilöillä on jotain patoutumia Teemu Pukkia tai Norwichia kohtaan. Todennäköisempää on kuitenkin se, että nämä henkilöt eivät ole katsoneet ainuttakaan Norwichin ottelua kuluvan kauden aikana.

Teemu Pukki on tehnyt kuluvan kauden aikana 25 maalia. Kuva: Getty Images

Viime kaudella Valioliigassa oppirahat maksanut Daniel Farke on nimittäin tehnyt suuren muutoksen joukkueen pelaamiseen. Enää ei mennä hyökkäys edellä, kuten aiemmilla kausilla. Nyt Norwich lähestyy otteluita puolustuspelin kautta.

Norwichin puolustuspeli on kehittynyt tällä kaudella huimasti ja sen näkee myös tilastoista. Kanarialinnut on päästänyt kuluvan kauden aikana vain 28 maalia – koko sarjan vähiten. Pelejä on toki jäljellä vielä viisi, mutta tämän hetken lukema on yli kaksi kertaa pienempi kuin edellisellä nousukaudella. Tuolloin omissa kolisi peräti 57 kertaa.

Saksalaisluotsille on nostettava hattua siitä, että hän osasi uudistua ja aloitti jo tällä kaudella valmistamaan joukkuettaan Valioliigaan, jossa puolustuspeli on kaiken a ja o.

Norwich olisi todennäköisesti pärjännyt tällä kaudella Mestaruussarjassa myös Farken ”vanhalla pelikirjalla”, mutta nousu Valioliigaan olisi ollut yhtä tyhjän kanssa – hissiliike olisi jatkunut ensi kaudenkin jälkeen.

Norwich on nyt huomattavasti valmiimpi Valioliigaan kuin edellisellä kerralla. Se osaa pelata tavalla, jolla se pystyy pärjäämään sarjaporrasta korkeammalla. Farken tekemä pelitapamuutos, jonka joukkue on loistavasti sisäistänyt, kantaa hedelmää myös ensi kaudella. Kanarialinnut tulee pysäyttämään hissiliikkeen ja pelaa Valioliigassa myös kaudella 2022-23!

Mikäli alla oleva upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Mico Tuominen


PÄIVÄN VIHJE: MANCHESTER UNITED – LEICESTER

Leicesterin loppukauden ohjelma on hurja! Onko Kelechi Iheanachosta Manchester Unitedin kaatajaksi?