Tottenhamin pelaaja-arvostelut: Vaikeassa kaudessa vain muutamia valopilkkuja

© Kuva: Getty Images

Tottenhamin fanit haluavat unohtaa kuluneen kauden nopeasti. Käteen jäi huonoin sarjasijoitus yli kymmeneen vuoteen, José Mourinhon antijalkapallo ja joukkueen parhaan pelaajan ja ikonin lähtöhalut.

Vaikean kauden ainoat valopilkut olivat oikeastaan Pierre-Emile Höjbjergin ja Sergio Reguilónin muodossa onnistuneet hankinnat, jotka luovat uskoa tulevaisuuteen ja seuran hankintapolitiikkaan, sekä Harry Kanen ja Son Heung-minin tykkikaudet. Nämäkin toisaalta muuttuvat katkeransuolaisiksi muistoiksi, jos Kane ja Son päättävät kesän aikana siirtyä Pohjois-Lontoosta eteenpäin.

Monen pelaajan heikosta kaudesta huolimatta heikoimmat arvosanat on annettava Mourinholle, joka yritti väkisin peluuttaa bussia materiaalilla, jolle se ei sopinut, ja Daniel Levylle, jonka päätös palkata Mourinho oli alun perinkin huono.

Spursilla on hyvä, mutta hieman tasapaksu runko, joka tarvitsee vahvistusta, jos seura haluaa palata kärkikamppailuihin. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin onnistua tulevassa valmentajanimityksessä, ja antaa seuran uudelle managerille riittävät työkalut joukkueen uudelleenrakennukseen.

Maalivahdit

Hugo Lloris: 7

Joukkueen kapteeni aloitti kauden vahvasti ja pelasti useita pisteitä torjunnoillaan. Laittaa kuitenkin puolustuksensa liian usein ahtaalle syöttötyöskentelyllään, eikä keskitystenkään koppaaminen herätä vielä hurraa-huutoja. 34-vuotiaan maailmanmestarin parhaat päivät alkavat olla takanapäin, mutta parhaimmillaan edelleen loistava, eikä heikkoja otteluita lopulta ollut oikeasti montaa.

Joe Hart: 5

Sai vastuuta cup-vahtina. Edelleen johtaja kentällä ja kommunikoi hyvin puolustuksensa kanssa. Ei oikeastaan erottunut huonona tai hyvänä pienessä roolissaan. Somekohu nostatti hieman kulmakarvoja.

Puolustajat

Joe Rodon: 6

Mestaruussarjasta poimittu kyky osoittautui kelvolliseksi pelimieheksi Valioliigaan. Taso ailahteli edelleen, mutta väläytteli potentiaalia, ja oli odotuksiin nähden kauden suurimpia onnistujia koko joukkueessa.

Davinson Sánchez: 7

Nopeus-, voima- ja liikkuvuuselementeiltään koko lajin eliittiä. Järkeä ja rauhallisuutta ei sitten taas ole riittävästi, jotta pystyisi hyödyntämään ominaisuuksiaan. Paransi kuitenkin kauden edetessä ja pakotti itsensä takaisin Mourinhon suunnitelmiin. Tekee jokaisessa ottelussa yhden ison virheen, mutta vastapainona voi pelata 80 minuuttia aivan huikealla tasolla. Heikko alkukausi tiputtaa arvosanaa.

Serge Aurier: 8

Ei koskaan jätä kylmäksi. Aurierin taitopankista voi tulla mitä tahansa, niin hyvässä kuin huonossa. Välillä pysäyttämätön, mutta välillä aivan kauhea. Nosti tasoaan tälle kaudelle merkittävästi ja oli viime kauteen peilaten suuri onnistuja. Tehoja voisi tulla vielä enemmän.

Toby Alderweireld: 7

Aikanaan yksi maailman parhaita toppareista ei yltänyt aivan huippuvuosiensa tasolle, mutta oli vakuuttava silloin, kun pääsi pelaamaan. Kokemus ja rutiini huippuluokkaa.

Matt Doherty: 4

Ei onnistunut tuomaan Wolvesissa nähtyä tasoa Lontooseen. Ei vakuuttanut neljän tai viiden miehen linjassa. Neljä maalisyöttöä on paperilla mukiinmenevä saldo, ja tilastot muutenkin yllättävän hyvät, mutta silmätestiä ei läpäise millään. Ainoaksi saavutukseksi voitaneen laskea se, että Aurier nosti tasoaan kilpailun lisääntyessä.

Ben Davies: 6

Vahvaa perustekemistä. Ei väläyttele, mutta ei juuri mokailekaan. Juuri Mourinhon näköinen tasapaksu puurtaja. Todellinen joukkuepelaaja, jonka potentiaalin katto on jo tullut vastaan.

Japhet Tanganga: 6

Silloin kun pelasi, pelasi hyvin, muttei loukkaantumisiltaan päässyt kunnolla vakuuttamaan. Taitojensa puolesta ansaitsisi enemmän peliaikaa. Vaikuttavan rauhallinen nuoresta iästään huolimatta. Hieno tulevaisuus edessä, jos pysyy ehjänä.

Eric Dier: 6

Palasi mieluisammalle pelipaikalleen toppariksi. Aloitti Mourinhon luottoratsuna, mutta hyytyi kauden edetessä ja tippui jopa kokoonpanon ulkopuolelle. Pelaa aina sata lasissa, mutta aina järki ei pysy tohinassa mukana.

Sergio Reguilón: 8

Aloitti kauden lähes maagisesti ja dominoi vasenta laitaa niin ylhäällä kuin alhaalla. Taso putosi kauden edetessä, mutta omaa todella korkean potentiaalin. Erittäin nopea pelaaja, joka on loistava hyökkäyspäähän. Viisi maaliin johtanutta syöttöä on aivan kelpo saldo debyyttikaudella. Hölmöily karanteenimääräysten kanssa herättää huolta sitoutumisesta kentän ulkopuolella.

Keskikenttäpelaajat

Harry Winks: 5

Mourinho ei juuri löytänyt käyttöä keskikenttäpelaajalle. Ne harvat kerrat, mitä pääsi pelaamaan, eivät antaneet syytä tarjota lisäpeliaikaa. Hävisi pohjapelaajan kamppailun totaalisesti Höjbjergille, eikä ole riittävän hyvä muilla pelipaikoilla.

Erik Lamela: 6,5

Pohjois-Lontoon derby tiivisti Lamelan kauden: Teki Tottenhamin kauden hienoimman maalin, mutta ajoi itsensä myöhemmin suihkuun suoralla punaisella. Kykenee väläyttelemään ja on yksi liigan parhaita pelaajia tuomaan palloa ylöspäin, mutta ei vain kykene riittävän hyviin ratkaisuihin, jotta pystyisi auttamaan joukkueensa voittoon. Välillä katoaa kuvasta täysin.

Moussa Sissoko: 6

Oli hetken aikaa huikea Hojbjergin rinnalla, mutta sitten katosi. Kokonaisuudessaan vain varjo siitä pelaajasta, mitä on ollut parhaimmillaan. On edelleen hyödyllinen rotaatiopelaaja, mutta ei enää avaukseen.

Dele Alli: 5

Koki Mourinhon koirankoppielämän tuskan. Kun keväällä pääsi takaisin kokoonpanoon, ei juuri vakuuttanut. Vaikean syksyn olisi luullut lisäävän näyttöhaluja, mutta siitä ei näkynyt merkkiäkään kevätkaudella. Taitoa on, mutta onko halua?

Tanguy Ndombélé: 7

Koko joukkueen eniten tasoaan nostanut pelaaja viime kauteen verrattuna. Mahtava suojaamaan palloa, ja pystyy myös hyökkäyspäässä hyviin ratkaisuihin. Välillä jopa pysäyttämätön, vaikka epätasaisuus vaivaa edelleen. Voi nousta joukkueen kulmakiveksi tulevaisuudessa.

Pierre-Emile Höjbjerg: 9

Vaikean kauden suurin valopilkku. Yksi koko kauden parhaita hankintoja. Pelasi henkilökohtaisella tasolla aivan mahtavan kauden, ja otti Spursin keskikentän komentoonsa niin henkisesti kuin pelillisestikin. Oli maaliskuulle asti maaginen, minkä jälkeen taso laski. Tämä johtui kuitenkin enemmän väsymyksestä kuin mistään muusta, sillä kellotti joukkueensa suurimmat minuutit.

Giovani Lo Celso: 6,5

Kun pelaa, pelaa hyvin, mutta loukkaantumiset sotkevat tekemistä aivan liikaa edelleen. Tällä kaudella tehojakin alkoi syntyä. Pallon kanssa huikea, mutta katosi kuvasta välillä täysin. Jos pysyisi kunnossa olisi todellinen vahvistus.

Hyökkääjät

Lucas Moura: 7

Fanien suosikkipelaaja. Pelissä on aina sähäkkyyttä, eikä kaihda työntekoa. Juoksee välillä jopa hieman liikaakin, eikä järki pysy aina vauhdissa mukana. Löysi kevätkaudella myös maalijyvän, kun pääsi pelaamaan keskemmällä. Pelaa hyökkäyksessä millä pelipaikalla tahansa, mutta yksikään valmentaja ei oikein tunnu tietävän, mikä niistä on brasilialaiselle paras.

Gareth Bale: 8

Todella kaksijakoinen kausi. Tilastot mykistävät. Valioliigassa kymmenen peliä, 11 maalia ja neljä valintaa ottelun parhaaksi pelaajaksi. Koko kauden 16 maalia olisi kelvollinen saldo melkein kelle tahansa muulle, mutta odotukset walesilaisen kotiinpaluuta kohtaan olivat pilvissä. Iso osa kritiikistä johtuu myös siitä, ettei vain yksinkertaisesti pysty nykykunnossaan pelaamaan riittävästi. Kovat tehot eivät auta, jos pelaa vain puolet kaudesta.

Harry Kane: 10

Sai kritiikkiä liigacupin finaalin jälkeen, koska tuntuu aina katoavan suurissa peleissä. On kieltämättä ollut heikko pelaamissaan kolmessa finaalissa, mutta kritiikki oli silti täysin kohtuutonta. Ylivoimaisesti joukkueensa tärkein pelaaja, ja mahdollisesti tärkein yksittäinen pelaaja joukkueelleen koko maailmassa. Teholukemat jälleen järkyttävän kovaa luettavaa. Osoitti, etteivät viimekausien loukkaantumiset ole hidastaneet tahtia. Osoitti myös kykynsä pudota keskikentälle tekemään peliä, kun joukkue sitä tarvitsi. On Spursin paras ysi-, kymppi- ja kasipaikan pelaaja. Ei taida jaksaa ailahtelevaa seurajohtoa enää yhtään kautta.

Carlos Vinícius: 6,5

Väläytteli potentiaaliaan, mutta ei löytänyt tasaisuutta koko kauden aikana. Näytti kuitenkin, että osaa viimeistellä, ja iski suhteellisen hyvät tehot peliaikaansa nähden. Ei juuri päässyt irti Valioliigassa, mutta on parempi pelaaja kuin mitä kritiikki antaa ymmärtää.

Steven Bergwijn: 5

Yksi niistä pelaajista, jotka Mourinho melkein tuhosi. Itseluottamus katosi täysin kauden edetessä, vaikka sai alkukaudesta hyvin peliaikaa portugalilaiselta. Tekee paljon töitä, ja taitoa riittää, mutta ei saa käännettyä sitä tehoiksi. Viimeistely oli välillä jopa surkuhupaisaa.

Son Heung-min: 9

Etenkin alkukaudesta täysin pysäyttämätön. Äärimmäisen nopea, mutta pää pysyy vauhdissa mukana ja viimeistelee kovalla prosentilla luomistaan paikoista. Son ja Kane kantoivat joukkueen hyökkäyspeliä pitkät pätkät täysin kahdestaan. Tekee hurjan määrän töitä, mikä näkyi keväällä väsymyksenä. Jopa loppukausi oli silti tilastojen valossa hyvä.

Juuso Sallinen
Twitter: @TeravinKyna


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.