Teemu Pukki teki kauden yhdeksännen maalinsa, kun Norwich pelasi 1-1-tasapelin Leicesteriä vastaan Valioliigan 17. ottelukierroksella. Toisella sijalla majaileva Leicester jäi tasapelin myötä kymmenen pisteen päähän Liverpoolista.

Norwich City FC

@NorwichCityFC
A point for City this afternoon. Well battled, lads! 👊

Vartin pelin kohdalla Pukki pääsi erinomaiseen maalintekopaikkaan Max Aaronsin keskityksestä. Suomalaishyökkääjä yritti liukua palloon kiinni ja tuikata sen takatolpalta sisään, mutta ei saanut kunnollista osumaa aikaiseksi. Pukki sen sijaan liukui itse päin pystypuuta, selviten tilanteesta kuitenkin ilman haavereita.

Seuraavasta maalipaikastaan Pukki ei kuitenkaan epäonnistunut.

Norwichin pelintekijä Emiliano Buendía lähetti Pukin läpiajoon millintarkalla pystysyötöllä. Caglar Soyuncu jäi juoksukilpailussa kakkoseksi, ja boksin sisään kuljettanut suomalaiskärki laukoi pallon tarkasti maalin vasempaan alakulmaan.

Maali oli Pukin yhdeksäs tämän kauden Valioliigassa. Hän on maalipörssin

Puolen tunnin pelin jälkeen tunteet King Power Stadiumin nurmella kuumenivat. Kelechi Iheanacho suututtui Norwich-pelaajat tehostettuaan kaatumistaan Christoph Zimmermannin tönäistessä hänet kumoon. Pienen torikokouksen päätteeksi Todd Cantwell oli ainut joka sai tilanteesta varoituksen.

Leicesterin hyökkäyspeli ei pelannut toivotulla tavalla. 38 minuutin kohdalla kotijoukkueen maalihanat kuitenkin aukesivat, kun Jamie Vardy puski pallon Tim Krulin kautta sisään. Osuma merkattiin kahdeksan ottelun mittaisessa maaliputkessa olevan Vardyn harmiksi Krulin omaksi maaliksi, mutta tilanne oli 1-1.

Toisella jaksolla Vardy kävi taas muutamaan otteeseen lähellä. Hän osui aluksi pienestä kulmasta tolppaan, jonka jälkeen laukaus Ben Chilwellin keskityksestä vaati hyvän torjunnan Krulilta.

70 minuutin kohdalla Vardy pisti Krulin taas kovalle koetukselle, mutta hollantilaisvahti onnistui pitämään Norwichin pystyssä. Norwichillakin oli sauma varmistaa voitto kamppailun loppuhetkillä, mutta lopulta peli päättyi 1-1-tasapeliin.

Chelsea kärsi samaan aikaan yllättävän kotitappion Bournemouthia vastaan. Tammy Abraham ja Mason Mount kävivät avausjakolla lähellä pelin avausmaalia, mutta lopulta pistepotti lähti Bournemouthin matkaan.

Dan Gosling teki pelin ainoan maalin Jefferson Lerman syötöstä kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Chelsea, joka on hävinnyt viimeisestä viidestä Valioliiga-ottelustaan peräti neljä peliä, pysyy tuloksesta huolimatta sarjataulukon neljännellä sijalla.