Norwichin sairastupa täyttyy huolestuttavaa vauhtia – valmentaja vitsaili laittavansa Teemu Pukin puolustajaksi

© Kuva: Getty Images

Norwichin päävalmentajalla Daniel Farkella oli torstain lehdistötilaisuudessa seuran kannattajille huonoja uutisia.

Putoamista vastaan taisteleva sarjanousija joutuu pärjäämään loppukauden ajan ilman kapteeniaan ja toppariaan Grant Hanleya, joka loukkasi takareitensä viime viikolla harjoitusottelussa Tottenhamia vastaan.

Loppukauden ajan sivussa ovat myös laitapuolustaja Sam Byram ja toppari Christoph Zimmermann. Byram loukkasi takareitensä jo helmikuun puolivälissä ottelussa Liverpoolia vastaan, eikä hän ehdi toipua enää täksi kaudeksi. Zimmermannilla taas on kroonisia kipuja selässä ja takareidessä.

Farke myönsi, että Norwichin vaihtoehdot puolustukseen ovat käymässä vähiin. Toppari Timm Klose on ollut polvivamman takia käytännössä koko kauden sivussa, mutta hän on palannut pelikuntoon. Farke ei kuitenkaan halua asettaa sveitsiläispuolustajalle liikaa paineita.

– Timm Klose on fyysisesti täydellisessä ottelukunnossa, mutta meidän on oltava realistisia. Nyt puhutaan viiden viikon rupeamasta, jonka aikana pelaamme kymmenen ottelua. Emme voi asettaa liikaa paineita Timmille, mutta luotan häneen täysin. Me tarvitsemme tällä hetkellä kaikkia pelaajiamme, erityisesti häntä.

Saksalaisvalmentaja vitsaili, että hän on valmis laittamaan vaikka Huuhkajien hyökkääjän Teemu Pukin puolustajaksi, jos tilanne sitä vaatii. Farke sanoi kuitenkin, että hän tarvitsee suomalaistähden tehoja hyökkäyspäässä. Pukki on Norwichin tämän kauden paras maalintekijä 11 osumallaan.

– Meidän vaihtoehtomme puolustukseen ovat aika vähissä. Olemme peluuttaneet keskikenttäpelaajia topparina ja he ovat pärjänneet hyvin. Jos meidän on peluutettava Teemu Pukkia puolustuksessa, niin me teemme niin!

– Minun huomioni ei keskity vain Teemu Pukkiin, haluan koko joukkueeni tekevän maaleja. Kaikista tärkein asia on, että hyökkäämme ja puolustamme joukkueena.

Norwichin tilanne on tukala. Se on sarjataulukossa vihoviimeisenä, kuuden pisteen päässä putoamisviivasta, ja sillä on enää yhdeksän ottelua pelaamatta.

– Me olemme tietoisia, että jokainen ottelu on tärkeä. Meidän on lähdettävä jokaiseen otteluun voittamaan. Meillä on yhdeksän finaalia edessä, sanoi Farke.

– Emme me istu pukuhuoneessa ja rukoile, että muut joukkueet pelaavat huonosti, me keskitymme itseemme.

– Viisi voittoa pitäisi riittää [säilymiseen], muista tuloksista riippuen. Kuusi olisi vielä parempi, mutta ottaisin yhdeksän voittoakin! 40 pistettä riittää yleensä säilymiseen, meidän on voitettava ainakin viisi peliä. Ilman niitä meillä ei ole toivoakaan. Olemme varsin luottavaisia, että pystymme aloittamaan hyvin. Odotamme sitä innolla.