Valioliigahistorian huonoin nousijaseura? – Tilastot kertovat kaiken Norwichin karmaisevasta loppukaudesta

© Kuva: Getty Images

Norwich Cityn sarjaputoaminen varmistui lauantai-iltapäivänä, kun joukkue hävisi 0-4-lukemin West Hamin Unitedille Carrow Roadilla (lue lisää). Tilastojen valossa Kanarialinnut lukeutuvat yhdeksi kilpailun huonoimmaksi nousijaseuraksi koskaan.

Norwichista tuli lauantaina valioliigahistorian ensimmäinen seura, joka on pudonnut kilpailusta yhteensä viisi kertaa. Kauden 2019-20 kohtalo on toistunut aiemmin myös vuosina 1995, 2005, 2014 ja 2016.

Neljästi Valioliigasta ovat pudonneet West Bromwich Albion, Middlesbrough, Crystal Palace sekä Sunderland.

Karmaiseva loppukausi

Norwichin sarjaputoaminen ei tullut monelle yllätyksenä, kun ottaa huomioon joukkueen lohduttoman pelivireen viimeisen kahden kuukauden aikana.

LUE MYÖS: Daniel Farke kommentoi Teemu Pukin ja kumppaneiden Norwich-tulevaisuutta

Tappio West Hamille oli joukkueen seitsemäs peräkkäinen pääsarjatasolla. Koronaviruspandemian aiheuttaman ottelutauon jälkeen joukkue on hävinnyt kuusi valioliigaottelua maalierolla 1-15.

Mukaan mahtui myös tappio Manchester Unitedille FA Cupissa. Kun kaikki kilpailut otetaan huomioon, ei Norwich ole koko 118-vuotisen seurahistoriansa aikana hävinnyt kahdeksaa peliä putkeen ennen tätä päivää.

Norwich kohtaa kauden viimeisessä kolmessa ottelussaan Chelsean, Burnleyn ja Manchester Cityn. Sen jälkeen Teemu Pukin edustama joukkue palaa Englannin Mestaruussarjaan, mistä se nousi viime kaudella kultamitalit kaulassa pääsarjatasolle.