Norwich Cityn sarjaputoaminen varmistui lauantai-iltapäivänä, kun joukkue hävisi 0-4-lukemin West Hamin Unitedille Carrow Roadilla (lue lisää). Tilastojen valossa Kanarialinnut lukeutuvat yhdeksi kilpailun huonoimmaksi nousijaseuraksi koskaan.

Norwichista tuli lauantaina valioliigahistorian ensimmäinen seura, joka on pudonnut kilpailusta yhteensä viisi kertaa. Kauden 2019-20 kohtalo on toistunut aiemmin myös vuosina 1995, 2005, 2014 ja 2016.

Neljästi Valioliigasta ovat pudonneet West Bromwich Albion, Middlesbrough, Crystal Palace sekä Sunderland.

Squawka

@Squawka
Norwich are the first team in Premier League history to be relegated five times from the competition.

The Canaries' fate is confirmed.

Karmaiseva loppukausi

Norwichin sarjaputoaminen ei tullut monelle yllätyksenä, kun ottaa huomioon joukkueen lohduttoman pelivireen viimeisen kahden kuukauden aikana.

LUE MYÖS: Daniel Farke kommentoi Teemu Pukin ja kumppaneiden Norwich-tulevaisuutta

Tappio West Hamille oli joukkueen seitsemäs peräkkäinen pääsarjatasolla. Koronaviruspandemian aiheuttaman ottelutauon jälkeen joukkue on hävinnyt kuusi valioliigaottelua maalierolla 1-15.

Mukaan mahtui myös tappio Manchester Unitedille FA Cupissa. Kun kaikki kilpailut otetaan huomioon, ei Norwich ole koko 118-vuotisen seurahistoriansa aikana hävinnyt kahdeksaa peliä putkeen ennen tätä päivää.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
⬇️ Norwich:
📌 Fifth relegation from PL since competition began in 1992-93, more than any other club
📌 7th successive PL defeat, equalling club record in top division
📌 Lost 24 PL games in 2019-20, their most in a top-tier season

NCFC Numbers

@ncfcnumbers
This is the first time in their 118-year history that Norwich City have lost eight competitive games of football in a row #ncfc

Norwich kohtaa kauden viimeisessä kolmessa ottelussaan Chelsean, Burnleyn ja Manchester Cityn. Sen jälkeen Teemu Pukin edustama joukkue palaa Englannin Mestaruussarjaan, mistä se nousi viime kaudella kultamitalit kaulassa pääsarjatasolle.