Stamford Bridgellä sunnuntaina pelattu Chelsean ja Manchester Unitedin välinen valioliigaottelu päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta tulos olisi voinut olla eri, mikäli vierasjoukkue olisi saanut kenties ansaitsemansa rangaistuspotkun.

Kohua herättänyt tilanne nähtiin jo ottelun alussa, kun Callum Hudson-Odoi pelasi palloa kädellään omalla rangaistusalueella. Ottelun erotuomari Stuart Attwell sai VAR-kopista korvanappiinsa signaalin, että tilanne pitäisi tarkistaa VAR-monitorilta. Attwell teki työtä käskettyään, mutta ei viheltänyt käsivirheestä huolimatta Manchester Unitedille rangaistuspotkua.

LUE MYÖS: Gary Lineker täräytti mielipiteensä kohua aiheuttaneesta VAR-tuomiosta – Optikkojätti Specsavers vastasi: ”Ehkä Hudson-Odoilla on jalat käsivarsien päässä”

Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær oli tilanteesta raivoissaan ottelun jälkeen. Norjalaisluotsi korosti sitä, että muiden (lue: Jürgen Klopp) antamat kommentit vaikuttavat erotuomareihin. Saman väitteen heitti ilmoille pari viikkoa sitten myös United-kippari Harry Maguire.

– Se oli rangaistuspotku. Olen hieman huolissani siitä, ettemme saa näitä rangaistuspotkuja sen jälkeen, kun muut ovat puhuneet siitä, että saamme rangaistuspotkuja, Solskjær sanoi ottelun jälkeen BBC:lle.

– Managereilla on mahdollisuus vaikuttaa erotuomareihin. Luotan kuitenkin siihen, että se ei vaikuttaisi erotuomaritoimintaan. Mutta olin hyvin yllättynyt tästä päätöksestä.

[readmore from=Manchester-United]

Chelsea-luotsi Thomas Tuchel näki asian täysin päinvastaisesti kuin Solskjær.

– Kuinka tämä voi olla VAR-tarkastuksen arvoinen tilanne? United-pelaaja pelaa palloa kädellä ja sitten tarkistamme tulisiko siitä tuomita rangaistuspotku, Tuchel ihmetteli.

– Olen nähnyt sen tilanteen iPadista, ja en ymmärrä, miksi erotuomarin oli tarkistettava se. Mutta olen iloinen, että siitä ei tullut rangaistuspotkua. Se olisi tehnyt siitä vielä pahemman.

Mikäli yllä oleva upotus ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.