Olivier Giroud paljastaa kentillepaluun kivuliaan varjopuolen: ”Lähes kaikki joukkuekaverit saivat rakkuloita”

© Kuva: Getty Images

Chelsea-hyökkääjä Olivier Giroud’n Uefa.comille antaman haastattelun mukaan paluu treenikentille oli pelaajille paitsi iloinen, myös sangen kivulias kokemus. Ranskalaisjärkäle kertoi haastattelussa kokemuksistaan koronakevään harjoituksista ja paluusta joukkueharjoituksiin.

Maailmaa värisyttänyt koronaviruspandemia pakotti Valioliigan keskeyttämään sarjakauden maaliskuussa, ja joukkueet ovat kevään aikana pitäneet huolta pelikunnosta eristyksissä muista.

– Eristäytymisen ajan Chelsea on lähettänyt meille pelaajille harjoitusohjelmia kunnon ylläpitämiseksi. Meillä on ollut harjoituksia päivittäin. Onnekseni asun ison puiston lähellä, olen käynyt juoksemassa siellä lähes joka päivä.

Iso-Britannian pääministeri Boris Johnson antoi toukokuun loppupuolella Valioliigan jatkolle vihreää valoa kesäkuun alusta alkaen. Näillä näkymin kauden on määrä jatkua rästipeleillä 17. kesäkuuta, ja joukkueet ovat saaneet luvan pyöräyttää harjoitukset jälleen käyntiin.

Giroud kertoo olevansa tyytyväinen paluusta treenikentälle.

– Jatkoimme harjoittelua 19. toukokuuta. Tuntuu todella hyvältä olla takaisin kentällä ja nähdä joukkuekavereita ja yksinkertaisesti pelata jalkapalloa. Olen todella kaivannut sitä, Giroud sanoo.

– Olemme harjoitelleet viiden hengen ryhmissä, mikä on ollut todella epätavallista. Meidän täytyy säilyttää vähintään kahden metrin etäisyydet toisiimme.

Pelaajien ja valmennusryhmän terveydestä pidetään jatkuvasti huolta. Pelaajat testataan koronaviruksen varalta kahdesti viikossa, ja harjoitteluissa noudatetaan tiukkoja ohjeistuksia. Pelaajat eivät muun muassa saa käyttää pukuhuonetta tai suihkutiloja.

Myös lähestyvän kesän tuomat lämpimät säät ovat laittaneet pelaajat koville.

– Viime aikoina on ollut todella kuuma. En valita siitä, mutta se tarkoittaa, että hikoilemme todella paljon! Giroud kertoo.

– Eristäytymisen loppupuolella pidimme koko joukkueen kesken videopuhelun ja harjoittelimme yhdessä. Treenasin kotona lasteni kanssa ja otin meistä kuvan, se oli mukavaa. Mikään ei kuitenkaan korvaa kentällä olemista.

Täysin tuskitta paluu joukkueharjoittelun pariin ei ole sujunut. Giroud kertoo koko joukkuetta piinaanneesta ongelmasta.

– Lähes kaikki joukkuekaverini saivat rakkuloita harjoitusten alkaessa uudelleen.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!